Naar Zuid Afrika gaan diverse vluchten vanuit Nederland. Dit kunnen rechtstreekse vluchten zijn maar ook vluchten met een tussenlanding of overstap is mogelijk. De vliegtijd naar Zuid Afrika is met een rechtstreekse vlucht het kortst.

Als je naar Zuid Afrika gaat, dan is het goed om wat dingen te weten. Hoelang is de vliegtijd naar Zuid Afrika bijvoorbeeld? De vliegtijd naar Zuid Afrika hangt af vanaf waar je vliegt en naar welke stad je vliegt. Zo is de vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Johannesburg anders dan de vliegtijd vanaf Rotterdam naar Kaapstad. Meer over de vliegtijd vanaf verschillende vliegvelden naar diverse steden in Zuid Afrika, de valuta, de vliegafstand en ligging, lees je hieronder.

 


 

 


Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Zuid Afrika

Als je vanaf Amsterdam Schiphol naar Zuid Afrika vliegt, dan kun je naar diverse steden vliegen. De vliegtijd naar Johannesburg is bijvoorbeeld 10 uur en 45 minuten. Tijdens de vlucht maak je geen tussenlandingen. Maar hoelang is de vliegtijd naar Kaapstad vanaf Amsterdam Schiphol? De vliegtijd naar Kaapstad vanaf Amsterdam is 11 uur en 20 minuten. De vliegtijd is iets langer. Je maakt geen tussenlanding tijdens de vlucht.

Vliegtijd Zuid Afrika

Vliegtijd Zuid Afrika vanaf Rotterdam en Eindhoven

Vanaf Eindhoven kun je naar Johannesburg en Kaapstad vliegen. De vliegtijd naar Johannesburg is 15 uur en 5 minuten gemiddeld inclusief minimaal één tussenlanding. Ook vanaf Eindhoven naar Kaapstad krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd naar Kaapstad vanaf Eindhoven bedraagt gemiddeld 38 uur en 45 minuten. Ook kun je vanaf Rotterdam naar beide steden in Zuid Afrika vliegen. De vliegtijd naar Johannesburg vanaf Rotterdam is 35 uur en 50 minuten inclusief minimaal één tussenlanding. De vliegtijd naar Kaapstad vanaf Rotterdam is gemiddeld 38 uur en 45 minuten inclusief één tussenlanding.

Bestemmingen in Zuid Afrika:

Vliegafstand en valuta

De vliegafstand naar Johannesburg is 8.998 kilometer. De vliegafstand naar Kaapstad bedraagt 9.687 kilometer. Het is goed om te weten dat er wordt betaald met een andere valuta. Deze valuta heet de Zuid Afrikaanse Rand. Je kunt hier van te voren rekening mee houden en de andere valuta aanschaffen voor je naar het land gaat.

Ligging

Zuid Afrika is een land in de zuidpunt van het continent Afrika. Eigenlijk heel erg logisch als je het zo bekijkt! Het grenst aan Namibië, Zimbabwe en Botswana in het noorden. In het oosten grenst het land aan Swaziland en Mozambique.