Vliegen met een kinderwagen

Vliegen met een kinderwagen

Met kleine kinderen op vakantie? Dan kan je natuurlijk niet zonder een buggy of kinderwagen. Wil je deze ook mee in het vliegtuig nemen? Dan zijn er een aantal zaken waarmee je best rekening kunt houden.

Mag je met een kinderwagen of buggy vliegen?

De meeste maatschappijen rekenen geen meerkost aan voor het vliegen met een kinderwagen, maar er zijn uitzonderingen. Wil je zowel een buggy als een Maxi Cosi meenemen? Dan zijn er vliegtuigmaatschappijen die slechts één van de twee toelaten in het bagageruim. Het valt dan ook aan te raden om op voorhand even contact op te nemen om de exacte regels van jouw maatschappij te weten te komen. Bij KLM is de regel alvast dat je een volledig opvouwbare buggy/kinderwagen en een autostoeltje mee mag nemen. Vlieg je met Transavia? Dan is een opvouwbare buggy tot 7 kg en een goedgekeurd autostoeltje mogelijk.

Vliegen met een kinderwagen

Tips bij het vliegen met een kinderwagen

Vliegen met jouw kinderwagen? Dan is het een absolute must om een goede beschermhoes in huis te halen. Google maar even “beschadigde buggy na vliegen” en je wordt om de oren geslagen met duizenden resultaten. Een beschermhoes op voorhand aanschaffen kan jou dan ook een hoop frustraties bij aankomst besparen. Hielp dat niet en is die toch kapot na het vliegen? Dan is de eerste stap die je onderneemt op de luchthaven gelijk een rapport laten opmaken. De snelste en beste optie is om direct met dit rapport naar jouw reisverzekering te stappen. De maatschappij zelf aansprakelijk stellen kan, maar biedt geen garantie op succes en duurt vaak ellenlang.

Koop een kinderwagen of buggy voor op vakantie

Die dure kinderwagen van een half maandloon kapot zien gaan tijdens het vliegen: leuk is het niet. Denk er dan ook eens over na om een goedkoop exemplaar aan te schaffen specifiek bedoeld voor op vakantie te gaan. Als er dan beschadigingen zijn of die gejat is? Geen ramp, thuis heb je nog altijd de echte.