Vliegen met air miles

Vliegen met air miles

Als je regelmatig het vliegtuig neemt heb je natuurlijk al gehoord over air miles. Het sparen van deze vliegmijlen geven je een heleboel voordelen voor toekomstige reizen. Om er maar enkele op te noemen: gratis vliegreizen, upgrades, goedkope hotelkamers en soms een VIP-toegang tot luchthaven lounges. Maar wat is nu de beste manier om van al die voordelen van vliegen met air miles optimaal te genieten?

Hoe kun je vliegen met Air Miles?

Iedere luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen frequent flyer programma met eigen voordelen en spaarsystemen. De eerste stap is dan ook om je grondig te verdiepen in het programma van jouw favoriete luchtvaartmaatschappij. Een gouden regel is dat intercontinentale vluchten en de business class heel wat meer air miles opbrengen. Bovendien werken de meeste maatschappijen ook samen met andere maatschappijen voor één account. Zo heb je Star Alliance (Lufthansa, Brussels Airlines, …), Skyteam (KLM, Delta,…), Oneworld (American Airlines, British Airways,…) en nog vele andere.

Vliegen met air miles

Gebruik kredietkaarten en zoek extra’s

Vliegen met air miles gaat een stuk beter als je kredietkaarten gebruikt. De meeste maatschappijen hebben hun eigen kredietkaart waarvan de aanvrag alleen al mijlen oplevert. Bovendien krijg je voor elke euro die hiermee uitgegeven wordt 1 à 2 mijlen erbij. Nog zo’n extra is de aankoop van cadeautjes op de luchthaven of het schrijven van beoordelingen online. Een site als holidaycheck levert al snel enkele honderden air miles per maand op.

Trap niet in deze vallen

Vliegen met air miles gaat enkel maar binnen de x aantal maanden nadat je ze spaart. Hou dit dus goed in de gaten en trap ook nooit in de val om jouw mijlen in te ruilen voor artikelen. Ze zijn simpelweg meer waard als je ze uit kunt geven voor een leuke vlucht of upgrade. Welke vluchten je kunt ondernemen met jouw mijlen hangt af van maatschappij tot maatschappij en ga je dus ook beter even na. Vaak zitter er echte pareltjes tussen!