Vliegen met een laptop

Vliegen met een laptop

Heb je een lange vlucht voor de boeg? Dan is het niet onlogisch dat je graag jouw laptop mee aan boord neemt om de verveling tegen te gaan. Wat werk verzetten tijdens de vlucht, een leuk filmpje zien of wat muziek luisteren tijdens het vliegen: ideaal. Maar hoe zit het nu eigenlijk met een laptop en vliegen. Mag dat eigenlijk nog wel?

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Regels vliegen met een laptop

Een tijd terug was er het grote nieuws dat de Amerikaanse regering nadacht over een verbod op laptops aan boord van een vliegtuig. Dit had alles te maken met de terreurdreiging. Je hoeft je echter geen zorgen te maken: ook vandaag de dag is het nog toegelaten om te vliegen met jouw laptop in de cabine de tijd te verdrijven. Wat wel kan is dat de security op de luchthaven vraagt om laptops apart te scannen en in te pakken. Heb je een batterij die werkt met lithium ion? Dan mag in deze sommige landen enkel en alleen meegenomen worden in de handbagage. De exacte regels hangen jammer genoeg volledig af van het land in kwestie. Het loont dan ook de moeite om voor het vliegen eerst even na te gaan bij jouw maatschappij hoe het nu eigenlijk zit.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Vliegen met een laptop

Internet aan boord voor je laptop

Zo goed als elke vliegtuigmaatschappij biedt vandaag de dag tegen betaling Wi-Fi aan tijdens het vliegen. Qua prijs varieert dit van enkele euro’s tot enkele tientallen euro’s. Handig als je nog wat werk moet verzetten. Gebruik je het internet enkel en alleen om films te bekijken of muziek te beluisteren? Dan raden we je aan om gewoon op voorhand jouw selectie te downloaden. Zo bespaar je toch weer wat geld.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Andere elektronica

Andere elektronica zoals een tablet, smartphone of notebook volgen tijdens het vliegen eigenlijk dezelfde regels als laptops in het vliegtuig. Net als bij de laptop is het zo dat alle apparaten op lithium batterijen in de cabine als handbagage moeten meegenomen worden. Dit komt omdat het personeel zo snel kan reageren mocht er iets mislopen.