Vliegen met een hond

Vliegen met hond

Heel wat mensen zouden maar wat graag met hun trouwe viervoeter op vakantie gaan. Niet iedereen beseft echter dat dit vandaag de dag goed te regelen valt. De meeste maatschappijen bieden de nodige faciliteiten aan om jouw beste vriend mee op vakantie te nemen. Vliegen met een hond: wat moet je er verder nog over weten?

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Mag jouw hond vliegen?

Absoluut het belangrijkste om vooraf te regelen is nagaan of jouw maatje vliegfit is. Bespreek dit altijd vooraf met jouw dierenarts. Waar de meeste honden in de regel geen last ondervinden van het vliegen valt het niet aan te raden puppy’s, zwangere, zieke of oude honden mee aan boord te nemen. Daarenboven kunnen sommige rassen, voornamelijk stompneuzige honden, wel eens last krijgen van ademhalingsproblemen op grote hoogte.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Vliegen met hond

Tips voor vliegen met een hond

Kies bij voorkeur voor een vroege of een late vlucht waarbij je de grote drukte kunt vermijden. Als het de eerste keer is dat je met jouw hond gaat vliegen boek je best een korte vlucht binnen Europa zelf. Praktisch gezien hoor je wel eens de tip om jouw viervoeter een kalmeringsmiddel te geven vooraf. Dit valt echter niet aan te raden. Het is niet zonder risico en bovendien kan het jouw hond net extra zenuwachtig maken vanaf hij/zij beseft geen snelle reactie in huis te hebben. Een betere optie is om op voorhand jouw hond te laten wennen aan een bench. IATA goedgekeurde benches kan je voor elke mogelijke maat kopen of huren. Een paar weken voor vertrek hier aan laten wennen kan jou tijdens het vliegen heel veel problemen besparen.

Bekijk de regels en antwoorden op TUI.nl

Mogelijkheden om te vliegen met een hond

Neem je jouw hond mee op het vliegtuig dan zijn er drie opties. Kleine honden mogen mee in de cabine, maar hou er wel rekening mee dat groter dan een Chihuahua al te groot is. De meeste honden belanden dan ook in een bench in het bagageruim. De laatste optie is als cargo, maar in dit geval kan het wel eens zijn dat je niet eens in hetzelfde vliegtuig zit. Wat de tarieven betreft: deze verschillen per maatschappij en vraag je op voorhand best even na.