Vluchten naar Gran Canaria met alle reisinformatie via tui.nl:

Wanneer je naar Gran Canaria gaat vliegen kan dat met een rechtstreekse vlucht. Ook is het mogelijk dat de vlucht een tussenlanding of overstap heeft. De vlucht zal dan een langere vliegtijd hebben. De meest korte vliegtijd naar Gran Canaria heb je met een rechtstreekse vlucht.

Vliegtijd Gran Canaria - hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria

De Canarische eilanden zijn erg populair als vakantiebestemming. Als je hier naartoe op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal dingen. Zo kun je van te voren bepalen vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Gran Canaria (Las Palmas) is maar ook of er tijdsverschil is. Daarnaast kun je ook bekijken met welke valuta er wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Het is ook leuk om te weten wat er zoal te doen valt. Meer hierover kun je hieronder lezen.


Vertrekken naar de GRAN CANARIA via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: GRAN CANARIA (LPA)

De vliegtijd verschilt per luchthaven.

 


 

 


 

Gran Canaria vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

Het eiland ligt zo’n 3.600 kilometer van Nederland af. Je kunt er gewoon met de euro betalen, dus rekening houden met een andere valuta is niet nodig. Wel kun je er rekening mee houden dat het 1 uur vroeger is dan in Nederland. Verder wordt er Spaans gesproken op het gehele eiland. Uiteraard kun je er met de Engelse taal ook terecht.

Vliegtijd Gran Canaria vanaf Schiphol (AMS – LPA)

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar dit eiland vliegen. De vliegtijd naar Gran Canaria (Las Palmas) – Spanje, is 4 uur en 40 minuten. De vliegtijd kan iets afwijken door andere weersomstandigheden en de gekozen vliegroute, maar dit komt niet vaak voor. Je kunt natuurlijk altijd iets meenemen om jezelf mee te vermaken. Tegenwoordig vindt je op vrijwel geen enkele vlucht binnen Europa nog films die getoond worden.

Vliegtijd Gran Canaria
Vliegtijd Gran Canaria

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks vliegen. De vliegtijd is net zoals bij vertrek vanaf Schiphol 4 uur en 40 minuten. Je kunt ook vanaf Rotterdam vliegen, maar niet rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Rotterdam kan oplopen 10 uur met een niet aangesloten tussenlanding. Je kunt dus het beste vanaf Amsterdam of Eindhoven vliegen. Door de positieve ontwikkeling van de vliegmarkt kan het zijn dat er vanaf deze zomer wel rechtstreekse vluchten worden uitgevoerd door Transavia of TUI.

De hoofdstad

De hoofdstad is Las Palmas. Je vind er lange en brede stranden waar je heerlijk kunt ontspannen, er is ontzettend veel te doen voor jong en oud, er heerst een aangenaam tropisch klimaat en je kunt bijzondere excursies volgen. Je kunt bijvoorbeeld naar musea, restaurants en kerken. Maar voor jongelui zijn er ook verschillende uitgaansgelegenheden. Naast mooie standen en bezienswaardigheden kent het ook prachtige natuur. Voor natuurliefhebbers is er dus ook altijd wel wat te doen.