Vluchten naar Curaçao met alle reisinformatie via tui.nl:

Een rechtstreekse vlucht is sneller dan een vlucht met een tussenlanding. Wanneer je een zo kort mogelijke vliegreis wenst te maken dan is het aan te raden hierop te letten bij het boeken. Ook is het handig om vooraf te bepalen wat voor jou een ideale vertrektijd is, bijvoorbeeld in de ochtend, middag of avond.

Vliegtijd Curaçao - hoe lang is het vliegen naar Curaçao?

Veel mensen vragen zich af hoe lang het vliegen is naar Curaçao. Het is namelijk een ontzettend leuke vakantiebestemming. Als je hier naartoe gaat is het wel verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het misschien fijn om te weten vanaf waar je gaat vliegen, wat de vliegtijd naar Curaçao is en wat het tijdsverschil met Nederland is.

Vertrekken naar CURAÇAO via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: CURAÇAO AIRPORT (CUR)

 


 

 


 

Vliegtijd Curaçao vanaf Amsterdam (AMS – CUR)

Vliegtickets met vliegtijd

Je kunt vanaf Amsterdam Schiphol naar Curaçao (Hato) vliegen. De vluchten gaan niet vanaf Rotterdam en Eindhoven. De vliegtijd naar Curaçao is met KLM of TUI 9 uur en 30 minuten. Deze tijd kan soms iets afwijken i.v.m. de weersomstandigheden. Omdat het een lange zit is, kun je het beste iets meenemen om je mee te vermaken. Uiteraard kun je ook heerlijk gaan slapen en een filmpje kijken op het scherm in het vliegtuig. Dit is mogelijk in vrijwel alle vliegtuigen met een lange vliegduur. TUI vliegt veel met de nieuwe Dreamliner op deze bestemming. In vergelijking met een Europese vlucht biedt dit vliegtuig je veel luxe en ruimte. Hieronder kun je bekijken wat de meest actuele vliegtijd naar Curaçao is.

 

Vliegtijd Curacao
Vliegtijd Curaçao

Curaçao vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand tussen Nederland en Curaçao is ongeveer 7.850 kilometer. Dit is natuurlijk ook waardoor de vliegtijd naar het eiland redelijk lang is. Daarnaast kun je ook rekening houden met het tijdsverschil. In de wintertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland en in de zomertijd is het 6 uur vroeger. Er wordt betaald met de Antilliaanse gulden. Het is verstandig om vooraf al euro’s in te wisselen voor Antilliaanse guldens. Je kunt bij veel winkels ook met de Amerikaanse Dollar betalen. (Bereken thuis welke koers het voordeligst is).

Hoe lang is het vliegen?

De hoofdstad van het eiland is Willemstad. Je moet hier toch echt een keer zijn geweest tijdens je vakantie. Willemstad staat bekend om de vriendelijke bevolking en de vele barretjes en restaurants. Ook is een bezoek aan de natuurlijk gevormde haven een aanrader. Dit wordt het Schottegat genoemd. Als de langere vliegduur je niet tegenhoudt, dan is dit eiland zeker een bezoekje waard. Je kunt er heerlijk aan het strand liggen of genieten van de mooie onderwater wereld.