Vluchten naar Kreta met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegen naar Kreta kan vanaf diverse Nederlandse luchthavens. Vrijwel alle vluchten zijn rechtstreeks waardoor je een korte vliegtijd hebt. De vliegtijd naar Kreta kan langer worden indien de vlucht een tussenlanding of overstap heeft.

Hoelang is het vliegen naar Kreta? Het is een leuke vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen en jongeren. Je kunt er heerlijk ontspannen aan mooie stranden, winkelen in leuke oude steden en boulevards, de Griekse keuken proeven in verschillende restaurantjes en stappen.

Vertrekken naar KRETA via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: KRETA AIRPORT (HER en CHQ)

De vliegtijd verschilt per luchthaven.

Je vindt er de vluchten met vliegtijden naar Heraklion en Chania.

 


 

 


 

Vliegafstand met Nederland, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.400 kilometer. Ook is er 1 uur tijdsverschil met Nederland waar je rekening mee kunt houden. Wat erg fijn is, is dat Griekenland in de Europese Unie zit. Je kunt dus gewoon met de euro betalen op Kreta.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Kreta (AMS – HER)

De Kreta vliegtijd is afhankelijk van het vliegveld waarop je land. Je kunt via Schiphol naar Chania vliegen, maar dit is vaak niet rechtstreeks. Vlieg je graag naar Chania in plaats van Heraklion, dan is het aan te raden om rechtstreeks te vliegen via Eindhoven. Wel kun je rechtstreeks vliegen van Schiphol naar Heraklion. De vliegtijd naar Kreta op Heraklion (Iraklion) is ongeveer 3 uur en 45 minuten.

Heb je last van vliegangst? Lees dan de tips om comfortabel te reizen.

 

Vliegtijd Kreta
Vliegtijd Kreta

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks vliegen op Chania. De vliegtijd Kreta, Chania is 3 uur en 30 minuten. Naar Heraklion ben je iets langer onderweg. Dit is te vergelijken met de vliegduur vanaf Amsterdam Schiphol. Hieronder kun je bekijken hoe lang het vliegen is naar dit eiland. De vliegtijd wordt bijna dagelijks geactualiseerd met de nieuwste vliegroutes waardoor de vliegafstand, vliegduur en uiteindelijk hoe lang het vliegen is iets kan verschillen.

Vanaf Rotterdam kun je naar beide vliegvelden (Chania en Heraklion) op Kreta vliegen. Alleen zijn al deze vluchten buiten het hoogseizoen vaak niet rechtstreeks waardoor je erg lang onderweg bent. De gemiddelde vliegtijd kan dan oplopen tot 15 uur. In het hoogseizoen gaan er wel rechtstreekse vluchten waardoor je ongeveer 3 uur en 40 minuten onderweg bent.

De hoofdstad

De hoofdstad is Iraklion. Ook wel Heraklion genoemd. Er zijn hier veel cafés, bars, restaurants, uitgaansgelegenheden en souvenir winkels. Ook kun je wandelen en genieten van de Griekse cultuur. Op dit eiland kun je erg veel doen. Zo kun je helemaal losgaan bij Star Beach in Chersonissos, maar je kunt ook lekker ontspannen aan het strand van Malia. Het is een erg leuk eiland voor jong en oud.