Afmeting handbagage

Afmetingen handbagage

Lekker op vakantie gaan is één van de leukste dingen die er is. Het pakken voor die vakantie is echter vaak een periode die we liever overslaan. Niet alleen moet je beslissen wat mee te nemen en wat echt thuis moet blijven, bovendien moet je ook nog eens rekening houden met wat mee op het vliegtuig mag. De toegestane afmeting van handbagage is dan ook wel zo handig om te weten voor je dat vliegtuig op stapt. Heb je geen idee van wat toegestaan is qua afmeting of wil je gewoon een handig overzicht qua toegestane handbagage? Dan zit je op de goede plek!

Afmeting handbagage van de populairste maatschappijen

De regels voor de maximale afmeting van handbagage voor het vliegtuig verschillen niet alleen tussen maatschappijen onderling, maar zijn ook nog eens anders naargelang de klasse. Vlieg je in Economy class dan mag je simpelweg minder meenemen dan in Business class bij de meeste maatschappijen. Hier zijn alvast de afmetingen bij enkele populaire maatschappijen:

  • Bij KLM mag de afmeting van jouw handbagage zowel in Economy als Businessclass 55x35x25 (hoogte, breedte en diepte). Het verschil zit hem in het maximaal toegelaten gewicht. Dat is bij Economy 12 kg en bij Business 18 kg.
  • TUI hanteert de volgende regels: Handbagage met een afmeting van 55 x 40 x 25 centimeter kan in de bagagebakken. Richting Paramaribo mag een extra stuk handbagage worden meegenomen van maximaal 25x40x50 centimeter.
  • Bij Easyjet zijn de afmetingen voor Economy 56x40x20 zonder beperking voor het gewicht. Reis je met EasyJet Plus? Dan zijn de afmetingen 45x36x20 centimeter.
  • Ryanair is zeer rechtlijnig: 55x40x20 met maximaal 10 kg.
  • Ook Transavia heeft slechts 1 formaat: 55x40x25 en maximaal 10 kg.
  • Lufthansa tenslotte hanteert als afmeting 55x40x23 met maximaal 8 kg voor Economy en maximaal 10 kg voor Business.

Afmetingen handbagage

Enkele tips

Het is een goed idee om de handbagage die je meeneemt op het vliegtuig uitsluitend te laten bestaan uit waardevolle spullen en wat je nodig hebt tijdens de vlucht. Denk aan snackjes, een dekentje, een laptop, geld en ga zo maar even door. Vergeet zeker ook niet plastic zakjes mee te nemen voor het afval en jouw contact informatie op de bagage te vermelden.