Vluchten naar Aruba met alle reisinformatie via tui.nl:

De rechtstreekse vliegtijd naar Aruba is korter dan wanneer je een vlucht hebt met een tussenlanding of een overstap. Een rechtstreekse vlucht kan daardoor vele uren korter zijn. Wil je het meest efficiënt vliegen? Kies dan voor een rechtstreekse vlucht. Bekijk hieronder de diverse (rechtstreekse) vluchten met de vliegtijd naar Aruba.

Vliegtijd Aruba - hoe lang is het vliegen naar Aruba

Hoelang is het vliegen naar Aruba? De vliegtijd Aruba wordt bepaald door de snelheid van het vliegtuig, de te vliegen afstand en uiteraard de vliegroute. Afhankelijk van allerlei factoren kan de uiteindelijke vliegduur per vlucht verschillen. Op deze pagina kun je kijken hoe lang gemiddeld de Aruba vliegtijd is.


Vertrekken naar ARUBA via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: ARUBA AIRPORT (AUA)

 


 

Aruba vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand naar Aruba is ongeveer 8.000 kilometer. Dit is een eindje, dus bereid je voor op een lange vliegduur. Ook moet je rekening houden met het tijdsverschil. Zo is het namelijk in de wintertijd 5 uur vroeger dan in Nederland en in de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland. Een ander punt waar je rekening mee moet houden, is de valuta waarmee betaald wordt. Er wordt niet met de euro betaald, maar wel met de Arubaanse florin/gulden.

Het is zover! Je gaat op reis naar Aruba. Heel ontspannend, maar er komen wel een aantal dingen kijken bij een reis. Zo kun je bijvoorbeeld rekening houden met de vliegtijd naar Aruba maar ook met het tijdsverschil en de valuta. Daarnaast zul je ook moeten kiezen vanaf waar je vliegt. Hoelang is het vliegen vanaf Schiphol Amsterdam naar Aruba en zit er nog verschil in vliegtijd met de vliegvelden Eindhoven en Rotterdam?

Sommige lange vluchten gaan alleen vanaf Schiphol. Houdt dus rekening met eventuele extra reistijd als je daar niet uit de buurt komt. Ook is het vaak verstandig om wat informatie op te doen over de hoofdstad van je vakantiebestemming. Alles hierover, vind je hieronder.

 

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Aruba (AMS – AUA)

De vliegtijd naar Aruba vanaf Schiphol is ongeveer 9 uur. Uiteraard kan het zo zijn dat door bepaalde weersomstandigheden de vliegtijd iets afwijkt. Het vliegveld is vernoemd naar Koningin Beatrix. Het is een lange zit, dus neem lekker een boek, tijdschrift en/of een afspeellijst aan muziek mee. De vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam zijn niet te berekenen. Dit komt doordat er (vooralsnog) geen vluchten naar dit eiland vertrekken vanaf deze luchthavens.

Wil je luxe en comfortabel vliegen? Bekijk dan eens de verschillen tussen Business Class en Economy Class.

 

Vliegtijd Aruba
Vliegtijd Aruba

 

De hoofdstad

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Het is er altijd erg bruisend en je kunt er genieten van lekker eten, feestjes, muziek, zon, zee en strand. Je vindt er mooie gebouwen, Caribische, vrolijke en gekleurde huisjes, een mooie haven en andere bezienswaardigheden. Ook is het erg leuk om Carnaval te vieren in Oranjestad. Carnaval duurt hier maar liefst één maand! Naast de hoofdstad kent het eiland nog vele andere mooie plaatsen en prachtige standen. Het eiland is zeker een bezoekje waard. Wellicht leuk voor een huwelijksreis? De Nederlandse Antillen zijn daarvoor erg geliefd.