Vluchten naar Kos met alle reisinformatie via tui.nl:

Kos is een eiland van Griekenland en het bevindt zich in de Middellandse Zee. Voor jong en oud is het een ontzettend leuke vakantiebestemming. Je kunt er heerlijk zonnen op het strand, zwemmen in de zee en verschillende activiteiten ondernemen.

Vertrekken naar KOS via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: KOS AIRPORT (KGS)

De vliegtijd verschilt per luchthaven. Bekijk vliegtickets vanaf deze luchthavens via TUI:

 


 

 


 

Kos vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is ongeveer 2.400 kilometer. In Griekenland wordt Grieks gesproken, maar de bewoners kunnen soms ook Engels. Je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta. Er wordt gewoon met de euro betaald. Als laatst is het ook belangrijk om rekening te houden met het tijdsverschil met Nederland. Dit is niet veel, het is in Griekenland 1 uur later dan in Nederland.

Als je naar dit eiland toegaat, is het handig om alvast naar een aantal zaken te kijken. Vanaf waar vlieg je? Hoelang is de vliegtijd naar Kos? Welke taal wordt er gesproken en wordt er met de euro betaald of met een andere valuta? Ook is het handig om op te zoeken wat er te doen is op dit eiland. Meer hierover, vind je hieronder.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Kos (AMS – KGS)

Je kunt naar Kos – Griekenland vliegen (vliegveld Hippocrates) vanaf Schiphol Amsterdam. De vliegtijd naar Kos is ongeveer 3 uur en 45 minuten. De vliegtijd kan eventueel iets afwijken door het mee of tegen hebben van de wind of de gekozen vliegroute. Het is geen ontzettend lange vlucht, maar je kunt ervoor kiezen om iets mee te nemen waarmee je jezelf kunt vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een goed boek. Voor je het weet sta je al op de Griekse grond.

 

Vliegtijd Kos
Vliegtijd Kos

Vliegtijd naar Kos vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven kun je naar dit Griekse eiland vliegen. De vliegtijd is soms langer dan vertrekken vanaf Schiphol. Dit komt doordat er af en toe geen rechtstreekse vluchten gaan vanaf Eindhoven. De gemiddelde vliegtijd zonder tussenstop is 3 uur en 30 minuten uur. Vanaf Rotterdam ben je gemiddeld 5 minuten korter onderweg. Op de website van de reisaanbieder kun je altijd zien of je een rechtstreekse vlucht hebt of dat je een tussenstop moet maken.

De hoofdstad

De hoofdstad is Kos-stad. Je kunt ervoor kiezen om door de gezellige straatjes te slenteren, maar je kunt ook genieten van de Griekse keuken in de vele restaurantjes. Daarnaast kun je mooie, historische, Griekse bezienswaardigheden bezoeken. Ook vind je er een oude, Romeinse markt. Er is dus van alles te doen in de oude hoofdstad van dit Griekse eiland.