Vliegen met een baby

Vliegen met een baby

Op vakantie gaan met een baby. Het is al een uitdaging om alles van de reis zelf praktisch rond te krijgen en dan moet je de vliegreis nog ondernemen! Hoe slaag je erin om vliegen met een baby zo comfortabel en veilig mogelijk te maken? Mag een baby eigenlijk wel vliegen? Hoe gaat dat dan praktisch in zijn werk? Stuk voor stuk vragen die een antwoord verdienen.

Vanaf welke leeftijd mag je vliegen met een baby?

De meest maatschappijen laten een baby aan boord toe vanaf 1 week oud. Dit kan wel geweigerd worden in het geval van een te vroeg geboren kind. Alleszins mag het duidelijk zijn: vliegen met een baby is absoluut toegelaten en mag zelfs vrij snel. Leuk is dat een kindje tot twee jaar in de regel gratis op het vliegtuig mag. Bij sommige maatschappijen moeten boekingskosten betaald worden, maar ook dat is een klein bedrag. Let wel: je krijgt geen eigen stoel voor het kind!

Vliegen met een baby

Wat je zeker mee moet hebben

Er zijn een aantal zaken die je altijd bij de hand moet hebben als je gaat vliegen met een baby. Een thermosfles met warm water mag tot 100 ml door de douane en is een echte must. Kinderen hebben meer dan volwassenen last van het drukverschil en even drinken lost dat op. Daarnaast is het voornamelijk slim inpakken. Luiers en luierdoekjes zijn logisch, maar pak ook bijvoorbeeld een extra set kleding in. Ten slotte is een dekentje om de koude airco tegen te gaan ook geen slecht idee.

Waar zit de baby?

Als je gaat vliegen met jouw kleine dreumes krijg je meestal een speciale riem voor jouw kind die je aan jouw eigen riem vast kunt klikken. Er zijn echter ook een aantal producten op de markt die het hele proces een stuk vlotter doen verlopen. Zo heb je bijvoorbeeld diverse opblaasbare matrasjes om op de schoot te houden. Klinkt niet nodig, maar op een lange vlucht van 15 uur ben je er maar wat blij mee!