Vluchten naar Ibiza met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Ibiza

Wat is de vliegtijd naar Ibiza? Veel mensen zijn verliefd op het eiland Eivissa (internationale benaming) of willen er een keer naartoe. Als je op vakantie gaat naar dit eiland, kun je met een aantal zaken rekening houden. Zo kun je van te voren bepalen vanaf waar je vliegt en bekijken wat de vliegtijd naar Ibiza is.


Vertrekken naar IBIZA via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: IBIZA AIRPORT (IBZ)

 

De vliegtijd verschilt per luchthaven. 

 

 

Ook is het handig om te weten of er tijdsverschil is met Nederland en hoe de prijzen liggen op het gebied van bijvoorbeeld eten en drinken. Daarnaast is het fijn om te weten wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Ibiza vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 1.800 kilometer. Er is geen tijdsverschil met Nederland en ook hoef je geen rekening te houden met een andere valuta. Er wordt op Ibiza gewoon met de euro betaald.

 

Vliegtijd Ibiza vanaf Amsterdam Schiphol (AMS – IBZ)

Je kunt vanaf Schiphol Amsterdam rechtstreeks naar ‘Eivissa’ vliegen. De vliegtijd naar Ibiza – Spanje is dan 2 uur en 35 minuten. In het hoogseizoen gaan er dagelijks vluchten naar dit eiland. Verschillende maatschappijen zoals Transavia, TUI, KLM, Vueling en Easyjet voeren deze vluchten uit. De vliegtijd kan per maatschappij iets verschillen. Dit is afhankelijk van de gekozen vliegroute en type vliegtuig. Hieronder zie je hoe lang het momenteel vliegen is.

 

Vliegtijd Ibiza
Vliegtijd Ibiza

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er vluchten rechtstreeks naar het eiland. De Ibiza vliegtijd vanaf Eindhoven 2 uur en 15 minuten. De vliegtijd kan iets afwijken door bepaalde weersomstandigheden, maar hier hoef je van te voren geen rekening mee te houden. Dit komt ook niet vaak voor.  Ook vanaf Rotterdam gaan er rechtstreekse vluchten. De vliegtijd vanaf Rotterdam naar Ibiza is 2 uur en 35 minuten. Je kunt dus op basis van je woonplaats één van de drie vliegvelden kiezen vanaf waar je vliegt.

De hoofdstad

De hoofdstad heeft dezelfde naam als het eiland. Om verwarring te voorkomen wordt de hoofdstad ook wel Ibiza-stad genoemd. Je kunt op het eiland ontzettend veel doen. Het is er leuk voor jong en oud. Het wordt vaak gezien als een feesteiland, je kunt er namelijk naar talloze clubs waar veel feesten worden gehouden. Maar ook kun je veel ondernemen. Je kunt ontspannen op mooie stranden, een auto huren en door de mooie natuur rijden, maar ook kun je er leuk wandelen, winkelen en fietsen. Het oude centrum is ook erg mooi om te bezoeken. Hier kun je erg leuk winkelen en genieten van heerlijke gerechten. Je kunt ook de boot pakken naar Formentera. Ook hier vind je prachtige stranden en mooie natuur.