Vliegtijd Zanzibar
Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is!

Vliegtijd bepalen en de vliegduur

 1. Kies hierboven de luchthaven op TUI.nl
2.
Je ziet daarna de vliegtijd

De vliegtijd is … uur (bekijk hier)

Of bekijk de vliegtijd per maatschappij:

  • KLM
  • Transavia
  • TUI
  • Vueling
  • Overige maatschappijen

Bekijk hier de actuele vliegtijden >>

Er zijn ontzettend veel redenen waarom dit een geweldige vakantiebestemming is. Als je hebt besloten om naar Zanzibar op vakantie te gaan, dan kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je bekijken vanaf waar je vliegt, op welk vliegveld je landt en wat de vliegtijd naar Zanzibar – Tanzania.

Ook zie welke valuta er wordt gebruikt, wat het tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Ook is het fijn om te weten wat er zoal te doen is. Meer hierover lees je hieronder.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Zanzibar (AMS – ZNZ)

Je kunt van Schiphol naar het vliegveld Kisauni Airport (ZNZ) vliegen. De vliegtijd naar Zanzibar – Tanzania is gemiddeld 11 uur met één tussenlanding. Er gaan helaas (nog) geen rechtstreekse vluchten van Schiphol naar dit prachtige eiland. Wellicht is dit met de komst van de nieuwe vluchtschema’s (hoogseizoen – laagseizoen) wel het geval!

Vliegtijd Zanzibar
Vliegtijd Zanzibar

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Er vertrekken geen vliegtuigen vanaf Eindhoven naar Tanzania. Je kunt vanaf Rotterdam naar dit eiland vliegen, maar alleen met minimaal twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd naar Zanzibar inclusief tussenlandingen is 20 uur. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vertrekken. Hiermee bereik je de bestemming met de kortste vliegduur.

Zanzibar vliegafstand, tijdsverschil en valuta

Het ligt ongeveer 7.300 kilometer van Nederland af. Dit is een behoorlijk eind. Tijdens de wintertijd is het 2 uur later dan in Nederland. In de zomertijd is dit 1 uur. Ook kun je rekening houden met een andere valuta. Er wordt namelijk betaald met den Tanzaniaanse (TZS). Engels is de officiële taal, maar dit wordt er amper gesproken. Er wordt voornamelijk Swahili gesproken.

De hoofdstad

De hoofdstad van is Zanzibar-stad, ook wel Stone Town genoemd. Hier zijn uitstekende duikmogelijkheden, witte zandstranden waar je heerlijk kunt ontspannen en kunt genieten van de zon, er heerst een aangenaam tropisch klimaat en er zijn veel watersportmogelijkheden. Daarnaast kun je verschillende tours en excursies volgen, heerlijke gerechten proeven bij diverse restaurants en de cultuur leren kennen.

Waar ligt Zanzibar?

Op de onderstaande kaart kun je de ligging bekijken. Zo kun je alvast op zoek gaan naar leuke plaatsen of mooie stranden. Gebruik de streetview functie om alvast een kijkje te nemen langs de boulevard van de witte stranden.