Vluchten naar Zakynthos met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Zakynthos

Zakynthos – Griekenland is een erg leuke vakantiebestemming. Als je hebt gekozen voor deze vakantiebestemming, kun je rekening houden met een aantal zaken. Vanaf waar kun je bijvoorbeeld het beste vliegen? En wat is de vliegtijd naar Zakynthos? Ook kun je rekening houden met de valuta en het tijdsverschil met Nederland. Daarnaast is het misschien wel leuk om vast te weten wat er zoal te doen is op het eiland. Hieronder lees je er meer over.

Vertrekken naar ZAKYNTHOS via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: ZAKYNTHOS AIRPORT (ZTH)

De vliegtijd verschilt per luchthaven.

  

Zakynthos vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.050 kilometer. Op het eiland wordt Grieks gesproken en met de euro betaald. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Wat wel goed is om te weten, is dat het er 1 uur later is dan in Nederland.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Zakynthos (AMS – ZTH)

Je kunt rechtstreeks vliegen vanaf Schiphol naar dit prachtige eiland (vliegveld Dionysios Solomos). De vliegtijd naar Zakynthos is dan 2 uur en 51 minuten. Je kunt ook vliegen met één of meerdere tussenlandingen. Je bent dan langer onderweg, maar het scheelt wel in prijs. Je kunt dus zelf kiezen wat je graag wilt. De vliegtijd kan iets afwijken door het type vliegtuig of vliegroute.

Vliegtijd Zakynthos
Vliegtijd Zakynthos

Vertrekken vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar dit Griekse eiland. Je kunt vanaf Rotterdam naar Zakynthos vliegen, maar alleen met een tussenlanding. De vliegtijd is dan een stuk langer dan een rechtstreekse vlucht. Gemiddeld ben je zo’n 9 uur kwijt aan het vliegen en overstappen. In het komende hoogseizoen zullen er naar verwachting ook rechtstreekse vluchten worden aangeboden vanaf Rotterdam Airport. Je kunt voorlopig nog het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

De hoofdstad

Je kunt ontzettend veel doen op het eiland. Je kunt er bijvoorbeeld erg mooi duiken, er zijn mooie en kindvriendelijke stranden, je kunt een bezoek brengen aan de blauwe grotten, er is een aangenaam klimaat en je vindt er authentieke Griekse dorpjes. De hoofdstad is Zakynthos-stad. Ook hier kun je van alles beleven. Kies je voor een leuke culturele wandeling, of ontspannen etentjes in de plaatselijke restaurantjes? Naast dit alles zijn er ook een aantal uitgaansgelegenheden.

Waar ligt Zakynthos?

Op de kaart die je hieronder kunt bekijken kun je de ligging van het eiland bekijken. Je kunt zo bijvoorbeeld zien hoe lang de rit is vanaf het vliegveld naar je hotel.