Vliegtijd Xi An

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Xi An is een erg leuke stad om te bezoeken. Als je hebt besloten om naar deze bestemming te gaan, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Xi An in China is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het goed om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil is met Nederland, welke activiteiten er te doen zijn en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Xi An (AMS-XIY)

Die vliegtijd Amsterdam Schiphol – Xi An (AMs-XIY) is gemiddeld 13 uur en 10 minuten. Het is goed om te weten dat je tijdens de vlucht minimaal één tussenlanding maakt. Het vliegveld van de stad heet Xi’an Xianyang International Airport. De afkorting is XIY.

Vliegtijd Xi An vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-XIY) / (RTM-XIY)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar de stad. Je zult er wel rekening mee moeten houden dat je vanaf beide vliegvelden te maken krijgt met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Xi An (EIN-XIY) is gemiddeld 21 uur inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Xi An (RTM-XIY) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 20 uur en 30 minuten. Je hebt de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen als je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.928 kilometer. In de stad krijg je te maken met een andere valuta. Deze valuta heet de Renminbi. Je kunt de valuta aanschaffen voordat je op vakantie gaat, bijvoorbeeld bij een wisselkoersbureau. Het is in de stad 7 uur later dan in Nederland. Er wordt Chinees gesproken.

De hoofdstad

Xi an is de hoofdstad van de Chinese provincie Shaanxi. In de stad zijn veel leuke activiteiten te doen. Je kunt een bezoek brengen aan het Terracottaleger, de Xi’an Stads Muur, de Muslin Quarter, het Shaanxi History Museum, de Xi’an Mosque, de Big Wild Goose Pagada, de Tomb of Emperor Jingdi en het TangBo Art Museum.