Als je naar White Plains gaat, is het goed om je voor te bereiden. Zo kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar White Plains in New York is en op welk vliegveld je weer landt. Ook is het fijn om andere dingen te weten. Denk hierbij aan de valuta, het tijdsverschil met Nederland en de taal die er wordt gesproken. Daarnaast is het handig om van te voren te bekijken wat er zoal in de stad te doen is. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – White Plains (AMS-HPN)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – White Plains (AMS-HPN) is gemiddeld 12 uur en 34 minuten. Dit is de vliegtijd inclusief één tussenlanding. Je maakt altijd een tussenlanding tijdens de vlucht als je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol. Het vliegveld waar je landt, heet Westchester County Airport. De afkorting is HPN.

Vliegtijd White Plains vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-HPN) / (RTM-HPN)

Het is niet mogelijk om vanaf Eindhoven naar de stad te vliegen. Wel kun je vertrekken vanaf het vliegveld van Rotterdam. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – White Plains (RTM-HPN) is gemiddeld 17 uur en 49 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.183 kilometer. Het is goed om te weten dat je te maken krijgt met tijdsverschil. In de stad is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald. Deze valuta heet de Amerikaanse Dollar en is bijvoorbeeld voor vertrek aan te schaffen bij een wisselkoersbureau. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

White Plains is een plaats in de Amerikaanse staat New York. Je kunt er allerlei activiteiten doen. Je kunt een bezoek brengen aan het Percy Grainger Home, het White Plains Performing Arts Center, het Miller House, de Westchester RiverWalk, het Westchester County Cener, The Garden of Remembrance en Cinema de Lux. Ook is het mogelijk om er een helikoptertour te doen.