Het is erg leuk om een keer naar Venetië te gaan. Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen en je kunt er veel moois bezichtigen. Wat er zoal te doen is, lees je onderaan de pagina. Als je op vakantie gaat, is het goed om rekening te houden met een paar dingen. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Venetië in Italië is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke valuta er wordt gebruikt, wat het tijdsverschil is en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Venetië (AMS-VCE)

De vliegafstand Amsterdam Schiphol – Venetië (AMS-VCE) is 1 uur en 45 minuten. Het is erg fijn om te weten dat de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks zijn. Je hoeft dus geen rekening te houden met een tussenlanding. Het vliegveld van de stad heet Marco Polo. De afkorting is VCE.

Vliegtijd Venetië vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-VCE) / (RTM-VCE)

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken vliegtuigen naar de stad. Je krijgt vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd Eindhoven – Venetië (EIN-VCE) is gemiddeld 5 uur en 25 minuten inclusief tussenlanding. De vliegtijd Rotterdam – Venetië (EIN-VCE) is gemiddeld 3 uur en 50 minuten inclusief tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 937 kilometer. Het is fijn om te weten dat in de stad gewoon met de euro wordt betaald. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Je hoeft dus geen rekening te houden met tijdsverschil en een andere valuta. Er wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië en de hoofdstad van de regio Veneto en de provincie. Je kunt er veel leuke activiteiten doen. Zo kun je naar Canal Grande, Teatro la Fenice, het Dogepaleis, Campanile di San Marco, de Basiliek van San Marco, San Giorgio Maggiore, St. Mark’s Square en Musica A Palazzo.