Vliegtijd Tunis

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Het is erg gaaf om een keer naar Tunis te gaan. Het is niet ver vliegen en je kunt er ontzettend veel bezichtigen. Wat er zoal te doen is in de stad, lees je onderaan de pagina. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Tunis in Tunesië is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het ook handig om te weten welke valuta er wordt gebruikt, wat het tijdsverschil is met Nederland en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Tunis (AMS-TUN)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Tunis (AMS-TUN) is 2 uur en 50 minuten. Het is goed om te weten dat de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks zijn. Je hoeft dus geen rekening te houden met tussenlandingen. Het vliegveld waarop je landt, heet Carthage International Airport. De afkorting is TUN. Kijk onderweg naar een film of lees een boek om door de vliegduur heen te komen.

Vliegtijd Tunis vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-TUN) / (RTM-TUN)

Vanaf Eindhoven vertrekken er helaas geen vliegtuigen naar de stad. Wel kun je vanaf Rotterdam vliegen. Je krijgt dan te maken met twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Tunis (RTM-TUN) is gemiddeld 10 uur en 30 minuten inclusief tussenlandingen. Je hebt de kortste vliegtijd als je vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol. Ook heb je dan de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.771 kilometer. In de stad wordt betaald met de Tunesische Dinar. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij bijvoorbeeld een wisselkoersbureau. Het is fijn om te weten dat er geen tijdsverschil is met Nederland. In de stad wordt Arabisch gesproken.

De hoofdstad

Tunis is de hoofdstad en de grootste stad van Tunesië. Je kunt er naar het Bardo Museum, Bab el Bhar, Medina, Kasbah Square, de Zitouna Mosque, het Belvedere Park, Le Marche Central en Kelibia.