Hoelang is de vliegtijd naar Tsjechië? Dat hangt af van een paar dingen. Je kunt namelijk naar Tsjechië vliegen vanaf het vliegveld van Amsterdam, maar ook vanaf Eindhoven of Rotterdam. De vliegtijd is vanaf ieder vliegveld weer anders. Ook hangt het ervan af, naar welke stad je vliegt. Hieronder lees je meer over de vliegtijden vanaf bovengenoemde vliegvelden naar de steden Praag en Brno. Ook lees je meer over de vliegafstand, valuta en ligging.

Vliegtijd Tsjechië vanaf Amsterdam Schiphol

Als je vanaf Amsterdam Schiphol naar Praag vliegt, dan is de vlucht rechtstreeks. De vliegtijd is 1 uur en 30 minuten. De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Brno is 4 uur en 25 minuten. Je maakt tijdens deze vlucht minimaal één tussenlanding. Hier kun je van te voren rekening mee houden.

Vliegtijd Tsjechië

Vliegtijd Tsjechië vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven kun je rechtstreeks naar beide steden in Tsjechië vliegen. De vliegtijd naar Praag is 1 uur en 25 minuten. De vliegtijd naar Brno 1 uur en 40 minuten. Maar hoelang is de vliegtijd naar Tsjechië vanaf Rotterdam? Vanaf Rotterdam kun je helaas niet naar de stad Brno vliegen, maar wel naar Praag. Naar Praag is de vliegtijd gemiddeld 5 uur en 20 minuten inclusief minimaal één tussenlanding.

Bestemmingen in Tsjechië:

Vliegafstand en valuta

De vliegafstand naar Praag is 705 kilometer. De vliegafstand naar Brno 1.511 kilometer Dit is toch een behoorlijk verschil. Er wordt betaald met een andere valuta. Deze valuta wordt ook wel de Tsjechische Kroon genoemd. Het is handig om met deze valuta rekening te houden.

Ligging

Het is een land in Centraal-Europa. In het westen en noordwesten grenst het aan Duitsland. In het noorden grenst het land aan Polen en in het oosten aan Slowakije. In het zuiden grenst het land aan Oostenrijk. De hoofdstad van Tsjechië is Praag.