Het is lekker dichtbij en je kunt er van alles beleven. De stad Toulon in Frankrijk is erg leuk om te bezoeken. Welke activiteiten er zoal te doen zijn in de stad, lees je onderaan de pagina. Voor je op vakantie gaat is het goed om te weten vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Toulon in Frankrijk is en op welk vliegveld je landt. Ook kun je kijken met welke valuta er wordt betaald, welke taal er wordt gesproken en wat het tijdsverschil is met Nederland. Meer over bovengenoemde zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Toulon (AMS-TLN)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Toulon (AMS-TLN) is gemiddeld 5 uur en 35 minuten. Het is goed om te weten dat je tijdens de vlucht minimaal één tussenlanding maakt. Hier kun je van te voren rekening mee houden. Het is gelukkig geen erg lange vliegtijd. Het vliegveld van de stad heet Toulon-Hyères Airport. De afkorting is TLN.

Vliegtijd Toulon vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-TLN) / (RTM-TLN)

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de stad. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam te vertrekken. De vliegtijd Rotterdam – Toulon (RTM-TLN) is gemiddeld 11 uur en 40 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam voor de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.384 kilometer. In de stad wordt betaald met de Euro. Je hoeft dus geen andere valuta aan te schaffen. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. Het is goed om te weten dat er Frans wordt gesproken in de stad.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van het Franse departement Var. Je kunt in de stad veel beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan Stade Mayor, Cours Lafayette, Point Sublime-Mont Faron, Telepherique du mont Faron, Plages du Mourillon, Musée National de la Marine en Place de la Liberté.