Vliegtijd Tivat

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Je hebt een tijdje vakantie en je besluit om er even lekker tussenuit te gaan naar Tivat. Erg leuk, maar je moet toch met een aantal zaken rekening houden. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Tivat – Montenegro is, wat de afstand met Nederland is, welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald en het eventuele tijdsverschil. Ook is het fijn om van te voren te bekijken wat er zoal te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Tivat (AMS – TIV)

Je kunt vanaf Schiphol naar Tivat vliegen. Er gaan alleen geen rechtstreekse vluchten buiten het hoogseizoen om. Wil je rechtstreeks vliegen? Dan ben je gebonden aan het hoogseizoen. De meeste vluchten maken een tussenlanding in Brussel. De vliegtijd naar Tivat is inclusief tussenlanding ongeveer 7 uur. Heb je een rechtstreekse vlucht dan ben je slechts 3 uur onderweg. Het is een redelijk lange zit wanneer je een tussenlanding hebt, dus je kunt een goed boek meenemen om jezelf te vermaken. In het vliegtuig zelf zijn op deze korte vluchten vaak geen film te zien.

Vliegtijd Tivat
Vliegtijd Tivat

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven gaan er geen vluchten naar Montenegro. Vanaf Rotterdam kun je naar Tivat vliegen, maar alleen met twee tussenlandingen. De gemiddelde vliegtijd is inclusief tussenlandingen 13 uur. In het hoogseizoen worden er naar verwachting ook rechtstreekse vluchten ingepland vanaf Rotterdam. De vliegtijd zal dan ongeveer overeenkomen met die van Schiphol, namelijk 3 uur. Je kunt op de site van bijvoorbeeld Tui.nl kijken of er al directe vluchten gaan.

Tivat vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 5.800 kilometer. Er is geen tijdsverschil met Nederland en je betaald gewoon met de Euro. Ze zijn niet lid van de Europese Unie, maar ze hebben toen destijds wel de euro ingevoerd. Er wordt voornamelijk Bosnisch, Servisch en Kroatisch gesproken.

De hoofdstad

De hoofdstad van Montenegro is Podgorica. Je kunt hier cultuur snuiven, wandelen, winkelen en ontspannen. Verder kun je in Tivat zelf ook hele leuke dingen doen. Je kunt naar Porto Montenegro, een erg leuke haven. Ook kun je naar het strand, wandel- en kampeertochten volgen, fietsen, naar de ST Roko Church, naar Island of Flowers of heerlijke plaatselijke gerechten proeven in diverse restaurantjes.

Waar ligt Tivat?

Op de kaart hieronder kun je bekijken waar deze plaats ligt. Het is ook erg leuk om de omgeving te bekijken vanaf een grotere hoogte. Je kunt bijvoorbeeld de satelliet beelden gebruiken om de omgeving van je hotel te bekijken.