Terceira is een van de mooie eilanden in de Azoren. Als je naar Terceira gaat als vakantiebestemming, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt vooraf bepalen vanaf waar je vliegt, uitzoeken wat de vliegtijd naar Terceira – Portugal is, welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald, wat de afstand is met Nederland en of er tijdsverschil is met Nederland. Daarnaast is het ook fijn om te weten wat je zoal op het eiland kunt doen. Hieronder lees je hier meer over.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Terceira (AMS – TER)

Vanaf Schiphol kun je naar Portugal (vliegveld Lajes) vliegen. Dit is alleen niet altijd rechtstreeks, maar met één tussenlanding. In het hoogseizoen gaan er rechtstreekse vluchten. De vliegtijd naar Terceira is met een tussenlanding gemiddeld 7 uur. Je vliegt vaak via Lissabon. Heb je een rechtstreekse vlucht dan duurt het iets korter, gemiddeld is de vliegtijd naar Terceira dan 4 uur en 15 minuten.

Vliegtijd Terceira
Vliegtijd Terceira

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar dit eiland. Je zult dus moeten vliegen vanaf Amsterdam of Rotterdam. Je kunt vanaf daar naar Terceira vliegen, maar niet rechtstreeks. Je vliegt dan met twee of drie tussenlandingen waardoor de vliegtijd naar Terceira – Portugal erg lang is. Gemiddeld namelijk wel 20 uur. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol Amsterdam. Wellicht vliegen er vanaf komend hoogseizoen directe vluchten naar het eiland. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen en vraag naar deze vakantiebestemming.

Terceira vliegafstand met Nederland, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 3.500 kilometer. Er wordt gewoon met de euro betaald. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Waar je wel rekening mee kunt houden, is dat het er in de wintertijd 2 uur vroeger is dan in Nederland en in de zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland. Op het eiland wordt Portugees en Engels gesproken.

De hoofdstad

De hoofdstad van het eiland is Angra Do Heroísmo. Het is gelegen aan de zuidkust van het eiland. Je vindt er prachtige bezienswaardigheden zoals kerken, een 16e eeuws kathedraal en een schattige haven waar producten als ananassen en ander fruit geëxporteerd wordt. Op het eiland zelf valt ook ontzettend veel te doen. Het kent prachtige natuur, waar je kunt wandelen, fietsen en ontdekken. Er is een mooie kustlijn, indrukwekkende vergezichten, kindvriendelijke stranden, je kunt er walvissen en dolfijnen spotten en je kunt er koloniale architectuur vinden.

Waar ligt Terceira?

Gebruik de onderstaande kaart om de ligging van het eiland te ontdekken. Je kunt ook alvast virtueel door de straatjes of de standen lopen.