Vluchten naar Tenerife met alle reisinformatie via tui.nl:

De vliegtijd naar Tenerife wordt bepaald door een aantal factoren. De belangrijkste is of het een rechtstreekse vlucht is of dat er sprake is van een tussenlanding of overstap. Dit kan de vliegtijd naar Tenerife aanzienlijk langer maken. Een rechtstreekse vlucht naar Tenerife heeft de kortste vliegtijd.

Vliegtijd Tenerife - hoe lang is het vliegen naar Tenerife

Wat is de vliegtijd naar Tenerife? Op deze pagina zie je hoe lang het vliegen is naar Tenerife en wat de actuele vliegduur naar dit eiland is. Tenerife is één van de Canarische eilanden, wat onder de mensen een erg populaire vakantiebestemming is. Als je naar dit eiland gaat, kun je met een aantal zaken rekening houden. Je kunt van te voren bedenken vanaf waar je wilt vertrekken (Amsterdam Schiphol, Rotterdam Airport of Eindhoven) en bekijken wat de vliegtijd naar Tenerife is.

Vertrekken naar TENERIFE via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: TENERIFE AIRPORT (TFS)

De vliegtijd verschilt per luchthaven.

 


 

 


 

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

Ook kun je bekijken of er een andere valuta gebruikt wordt. Het eventuele tijdsverschil met Nederland en de vliegafstand is ook op deze pagina te bekijken. De vliegafstand met Nederland is ongeveer 3.200 kilometer. Er is tijdsverschil met Nederland, het is namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland. Met een andere valuta hoef je geen rekening te houden, er wordt gewoon met de euro betaald. Op het eiland wordt Spaans gesproken.

Vliegtijd Tenerife vanaf Amsterdam Schiphol (AMS – TFS)

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar dit Canarische eiland (vliegveld Reina Sofia) vliegen. De vliegtijd naar Tenerife – Spanje is 4 uur en 45 minuten. Tijdens deze vlucht kun je muziek luisteren of iets anders leuks doen om jezelf te vermaken, dan vliegt de tijd voorbij! Uiteraard kun je ook slapen onderweg. Dit is vooral erg handig bij een vroege of late vlucht.

Vliegtijd Tenerife

Tenerife vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Er zijn rechtstreekse vluchten te boeken vanaf Eindhoven. De vliegtijd naar Tenerife – Spanje is vanaf Eindhoven 4 uur en 35 minuten. Er gaan ook vluchten vanaf Eindhoven die niet rechtstreeks zijn. Je bent dan inclusief tussenlanding gemiddeld 8 uur onderweg. Ook vanaf Rotterdam kun je naar dit eiland vliegen, maar meestal niet rechtstreeks. Je hebt minimaal 1 tussenlanding. De vliegtijd is gemiddeld 8 uur. Volgens de laatste ontwikkelingen zijn er plannen om deze zomerperiode ook rechtstreekse vluchten in te plannen vanaf Rotterdam. Dit scheelt dan aanzienlijk in de totale vliegduur.

De hoofdstad

De hoofdstad is Santa Cruz. Het is ook wel de grootste, meest bruisende stad van heel het eiland. Je hebt er gezellige boulevards, verschillende restaurants, bars en je kunt er leuk wandelen en fietsen. Tenerife zelf kent een tropisch klimaat en je kunt er goed ontspannen op de kindvriendelijke stranden. Het is een waar winkelparadijs en het is er leuk voor jong en oud. Ook kun je op er verschillende excursies volgen.