Sydney is een bestemming waar je misschien niet erg snel naartoe gaat, maar wat wel zeker de moeite waard is. Als je naar Australië gaat, is een goede voorbereiding het halve werk. Het is een behoorlijk eindje vliegen en je kunt daarnaast nog rekening houden met wat andere zaken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Sydney – Australië is en waar je landt. Ook is het handig om te kijken of er tijdsverschil is met Nederland, met welke valuta er wordt betaald en wat er nou eigenlijk zoal te doen is in en rondom deze stad. Hierover vind je hieronder meer.Vertrekken naar SYDNEY is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: SYDNEY AIRPORT (SYD)

Bereken de SYDNEY VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Sydney (AMS – SYD)

Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Sydney. Wel kun je vanaf Schiphol vliegen waarbij het vliegtuig één tussenlanding maakt. Je landt op het Kinsford Smith International Airport, waarvan de afkorting SYD is. De gemiddelde vliegtijd naar Sydney – Australië inclusief tussenlanding is 21 uur en 30 minuten. Deze tijd kan iets verschillen omdat het afhankelijk is van de aansluiting en overstap.

 

Vliegtijd Sydney
Vliegtijd Sydney

Vliegtijd vanaf Eindhoven Rotterdam

Helaas vertrekken er vanaf Eindhoven geen vliegtuigen naar Australië. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar alleen inclusief twee of meerdere tussenlandingen. De vliegtijd vanaf Rotterdam naar Sydney – Australië gemiddeld is 32 uur. Je kunt het beste vanaf Schiphol vliegen voor de kortste vliegtijd.

 

Sydney vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De vliegafstand met Nederland is 16.660 kilometer. Het is een behoorlijk eindje, dus neem iets leuks mee voor onderweg. Er wordt betaald met de Australische Dollar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Ook kun je betalen met de creditcard in veel winkels en restaurants. Wel wordt hier een klein bedrag voor in rekening gebracht. Het is er 9 uur later dan in Nederland en er wordt voornamelijk Engels met een Australisch accent gesproken.

De stad

Het is niet de hoofdstad van Australië, maar wel de grootste en oudste stad. Ook komen hier ontzettend veel toeristen. Je kunt er dan ook erg veel doen. Zo kun je ontspannen van het mooie weer op de prachtige stranden, wandelen en fietsen in de natuur, verschillende excursies volgen, boottochten maken en watersportactiviteiten doen. Daarnaast kun je naar de leuke havens (Sydney Harbour), naar het bekende Operahouse en verschillende restaurantjes en winkels bezoeken.

Waar ligt Sydney?

Op de onderstaande kaart kun je de ligging van de plaats bekijken. Gebruik de satelliet beelden om de stad alvast goed te bekijken. Met de Streetview functie kun je virtueel door de stad lopen en de leukste plekjes ontdekken.