Sukhothai is erg gaaf om een keer te bezoeken. De activiteiten die er te doen zijn en de bezienswaardigheden die er zijn, zijn al de moeite waard om de stad te bezoeken. Als je naar de stad gaat, kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Sukhothai in Thailand is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast is het erg fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland en met welke valuta er wordt betaald. Meer over bovenstaande zaken, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Sukhothai (AMS-THS)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Sukhothai (AMS-THS) is gemiddeld 14 uur en 55 minuten. Het is een erg lange vliegtijd, waarbij je tijdens de vlucht minimaal één tussenlanding maakt. Zorg ervoor dat je iets leuks meeneemt, zodat je je tijdens de vlucht kunt vermaken. Het vliegveld van de stad heet Sukhothai Airport, waarvan de afkorting THS is.

Vliegtijd Sukhothai vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-THS) / (RTM-THS)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam naar de stad te vliegen. Je zult er rekening mee moeten houden dat je vanaf beide vliegvelden te maken krijgt met twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Sukhothai (EIN-THS) is gemiddeld 26 uur en 10 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd vanaf Rotterdam (RTM-THS) is inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 22 uur en 25 minuten. Vanaf Amsterdam heb je de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.612 kilometer. In de stad wordt betaald met de Thaise Baht. Het is goed om deze valuta aan te schaffen voor vertrek bij bijvoorbeeld een wisselkoersbureau. Tijdens het verblijf krijg je te maken met tijdsverschil. In de regio is het 6 uur later dan in Nederland. Er wordt Thai gesproken.

De hoofdstad

Sukhothai is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het noorden van Thailand. Je kunt er allerlei activiteiten doen en bezienswaardigheden bezoeken. Zo kun je naar het Historical Park, Wat Sri Sawai, Wat Mahathat, Wat Changlom, Wat Si Chum, Wat Sa Si, het Si Satchanalai Historical Park en de Bvon Lott’s Elephant Sanctuary.