Een erg bekend en geliefd eiland van Griekenland is Skiathos. Misschien ken je het wel van de film “Mamma Mia”. Je kunt er ontzettend veel doen. Hierover lees je verderop meer. Als je op vakantie gaat, kun je met een aantal dingen rekening houden. Voorbeelden hiervan zijn vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Skiathos is, met welke valuta er wordt betaald, wat de afstand met Nederland is en of er tijdsverschil is. Hierover lees je hieronder meer.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Skiathos (AMS – JSI)

Je kunt rechtstreeks vliegen vanaf Schiphol Amsterdam naar het vliegveld Alexandros Papadiamantis. De vliegtijd Amsterdam – Skiathos, Griekenland is 3 uur en 20 minuten. De vliegtijd kan iets veranderen door de eventuele andere weersomstandigheden of een afwijkende vliegroute. Dit komt echter niet vaak voor. Je kunt het vliegschema AMS – JSI online bekijken.

Vliegtijd Skiathos
Vliegtijd Skiathos

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven en Rotterdam vertrekken er geen vluchten naar dit eiland. Wellicht vliegt Transavia komend vakantieseizoen wel vanaf deze twee vliegvelden. Je kunt daarvoor het beste de website van bijvoorbeeld Tui in de gaten houden.

Skiathos vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.330 kilometer. Je kunt hier betalen met de euro dus je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta. Waar je wel rekening mee kunt houden is dat het 1 uur later is dan in Nederland. Op het eiland wordt vooral Grieks gesproken.

De hoofdstad

Het eiland kent veel mooie zand- en kiezelstranden. Voor ontspanning kun je dus terecht bij de strandjes van deze plaats. Ook kun je op de stranden verschillende watersportactiviteiten uitvoeren. Het kent veel historische gebouwen, een mooie natuur en veel leuke restaurantjes waar je de plaatselijke gerechten kunt proeven. De hoofdstad is Skiathos Stad. Je kunt hier een gezellige oude haven bezoeken en er zijn veel leuke terrasjes te vinden. Ook zijn er op het eiland verschillende uitgaansgelegenheden te vinden. Deze vakantiebestemming is dus leuk voor jong en oud.

Waar ligt Skiathos?

De ligging van de plaats op het eiland kun je op de onderstaande kaart bekijken. Erg handig wanneer je vooraf wilt bekijken wat je wilt gaan doen (stranden of steden bezoeken).