Vliegtijd Sint Maarten

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

   Vluchten naar Sint Maarten met alle reisinformatie via tui.nl:

Hoe lang is het vliegen? Houdt tijdens het bekijken van de reis ook rekening met de meest gunstige vertrek- en aankomsttijden. Een rechtstreekse vlucht is sneller dan een vlucht met tussenlandingen, bekijk hieronder de snelste vliegtijd.

Sint Maarten is een erg leuke vakantiebestemming. Je voelt je er een beetje thuis door de Nederlandse taal op een Caribische gebied. Ook is er een Franse flair te bekennen. Als je naar Sint Maarten gaat, is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Zo kun je van te voren kijken vanaf waar je vliegt en hoelang de vliegtijd naar Sint Maarten is. Daarnaast is het handig om te weten welke taal ze er spreken, het eventuele tijdsverschil met Nederland en met welke valuta ze er betalen. Het is vaak ook leuk om je in te lezen over de hoofdstad van je vakantiebestemming. Deze pagina geeft een antwoord op al de bovenstaande gestelde vragen.


Vertrekken naar St. Maarten via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: SINT MAARTEN AIRPORT

 

Bekijk de vluchten met VLIEGTIJD op TUI.nl

 


 

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Sint Maarten (AMS – SXM)

De vliegtijd naar Sint Maarten vanaf Schiphol is ongeveer 9 uur en 25 minuten. Het is een lange zit dus bereid je hier wel even op voor. Je kunt natuurlijk altijd iets meenemen om je te kunnen vermaken tijdens de vlucht. De nieuwste en modernste toestellen van KLM en TUI zijn voorzien van inboard entertainment. Zo kun je zelf bepalen welke film je kijkt en wordt je voorzien van een eten en drinken. Vanaf Rotterdam en Eindhoven gaan helaas geen vluchten naar Sint Maarten. De vliegtijd naar het vliegveld Prinses juliana is dan ook niet vast te stellen.

Vliegtijd Sint Maarten
Vliegtijd Sint Maarten

Sint Maarten vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 7.000 kilometer. Ook fijn om te weten is dat het in de zomertijd 5 uur vroeger is dan in Nederland en in de wintertijd 6 uur vroeger. Daarnaast kun je rekening houden met de valuta. Er wordt namelijk niet met de euro betaald, maar met de Antilliaanse gulden. Er wordt Nederlands gesproken, maar ook Engels en Frans.

De hoofdstad

De hoofdstad van het eiland is Philipsburg. Je kunt hier eten en drinken bij leuke bars en restaurants, winkelen op de boulevard en genieten aan het mooie strand. Bij de Front Street en Back Street kun je op vertoning van je vliegticket belastingvrij winkelen. Het is ook leuk om te weten dat het noordelijke deel van het eiland Frans is en het zuidelijke deel Nederlands.

Waar ligt Sint Maarten?

Op de onderstaande kaart kun je de ligging van het eiland bekijken. Je kunt met de kaart alvast leuke plekjes ontdekken en een route uitstippelen om alles te bekijken.