Je hebt een aantal dagen vakantie en je besluit om er eens lekker tussenuit te gaan naar Santorini (Thera) in Griekenland. Het is een erg leuke vakantiebestemming. Je kunt van te voren met een aantal zaken rekening houden. Want waar vandaan vlieg je? En wat is de vliegtijd naar Santorini? Daarnaast is het ook handig om te weten welke taal er gesproken wordt, met welke valuta er wordt betaald en of er tijdsverschil is met Nederland. Ook is het handig om vooraf te weten wat er te doen is. Hieronder kun je er meer over lezen.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Santorini (AMS – YTR)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar het eiland (vliegveld Thira) vliegen. De vliegtijd naar Santorini is ongeveer 3 uur en 16 minuten. Voor vermaak tijdens de vlucht kun je eventueel een goed boek of een afspeellijst aan muziek meenemen. Dan “vliegt” de tijd voorbij!

Vliegtijd Santorini
Vliegtijd Santorini

Vertrekken vanaf Rotterdam en Eindhoven

Je kunt van Rotterdam naar Santorini vliegen, In het hoogseizoen vlieg je rechtstreeks, daarbuiten heb je één of meerdere tussenlandingen. De vliegtijd is dan dus langer. Gemiddeld ben je zo’n 3,5 à 7 uur onderweg. De eerste tijd is daarbij rechtstreeks en de tweede met tussenlanding. Je kunt het beste vanaf Schiphol vliegen. Vanaf Eindhoven gaan er geen vluchten naar het eiland.

Santorini vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.400 kilometer. Je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta, je kunt gewoon met de euro betalen. Waar je wel rekening mee kunt houden, is dat het er een uur later is dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Grieks gesproken.

De hoofdstad

Je kunt erg veel doen op dit eiland. De Griekse cultuur en gerechten proeven, historische gebouwen bezoeken, bezienswaardigheden bezoeken, wandelen, fietsen, winkelen en ontspannen.  De hoofdstads Fira. Op zijn Grieks is het Thira of Thera. Ook hier kun je ontzettend veel doen. Een leuk voorbeeld van een activiteit, is: “The White Door Theatro”. Daarnaast zijn er vele stranden te bezoeken en traditionele gebouwen te bekijken.

Waar ligt Santorini?

Benieuwd naar het eiland? Hieronder op de kaart kun je het alvast gaan bekijken.