Vliegtijd San Francisco

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

   Vluchten naar San Francisco met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-San Francisco

San Francisco is een bestemming waar iedereen wel eens naar toe zou willen gaan. Er zijn veel bezienswaardigheden en plekken die je kunt bezoeken. Veel mensen kennen deze plekken wel uit bijvoorbeeld films en/of series. Als je naar deze plaats in Californië gaat, is het wel belangrijk om bepaalde zaken goed voor te bereiden. Zo kun je rekening houden met tijdsverschil, met een andere valuta en met welke taal er wordt gesproken. Ook is het handig om vooraf te kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar San Francisco is en op welk vliegveld je landt. Meer hierover, lees je hieronder.

 

Vertrekken naar San Francisco via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: SAN FRANCISCO AIRPORT

 

Bekijk de vluchten met VLIEGTIJD op TUI.nl

  

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

 

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar San Francisco (AMS – SFO)

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar San Francisco vliegen. Je landt op Californië International Airport S-F, waarvan de afkorting SFO is. De vliegtijd naar San Francisco is 10 uur en 55 minuten. Het is een lange reis, dus neem iets leuks mee om jezelf mee te kunnen vermaken. Aan boord van het vliegtuig wordt je voorzien van eten en drinken. Ook het bekijken van een film behoort tot de mogelijkheid.

Vliegtijd San Francisco
Vliegtijd San Francisco

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar de Verenigde Staten. Je kunt wel vanaf Rotterdam vliegen, maar niet rechtstreeks. De vluchten zijn te boeken met minimaal één tussenlanding. De gemiddelde vliegtijd van Rotterdam naar San Francisco (RTM – SFO) inclusief tussenlanding is 15 uur. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol. Dit scheelt ruim 4 uur op de totale vliegduur.

San Francisco vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De vliegafstand met Nederland is 8.786 kilometer. Je kunt rekening houden met tijdsverschil. Dit is ook wel nodig, aangezien het er 9 uur vroeger is dan in Nederland. Ook wordt er in San Francisco met een andere valuta betaald. Dit is de Amerikaanse Dollar. Je kunt deze voor vertrek aanschaffen. Er wordt voornamelijk Engels gesproken.

De hoofdstad

Het is een stad van de Amerikaanse staat Californië. Je kunt er naar Alcatraz, Washington Square, het Golden Gate park voor een fijne wandeling en/of fietstocht, naar Alamo Square, naar de Golden Gate Bridge en naar Fisherman’s Wharf. Dit is het toeristische centrum. Ook kun je naar de Painted Ladies, dit zijn roeihuisjes. Naast dit alles kun je genieten van prachtige plekken en heerlijke gerechten in diverse restaurants.

Waar ligt San Francisco?

Op de onderstaande kaart kun je bekijken waar deze plaats ligt. Zoals je kunt zien is het een soort schiereiland. Als je er bent, kun je pas echt zien hoe mooi de omgeving is.