Vliegtickets-Samos

Samos is een prachtig groen eiland van Griekenland, zo’n twee kilometer voor de westkust van Turkije. Het is een erg leuke vakantiebestemming. Als je hebt besloten om op vakantie te gaan, kun je rekening houden met een aantal zaken. Je kunt denken aan zaken zoals: vanaf welk vliegveld je vliegt, wat de vliegtijd naar Samos – Griekenland is, wat de vliegafstand is, tijdsverschil en met welke valuta er wordt betaald. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om te weten wat je zoal op het eiland kunt doen. Meer hierover lees je hieronder.Vertrekken naar SAMOS via TUI is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: SAMOS AIRPORT (SMI)

Bereken de SAMOS VLIEGTIJD op TUI.nl

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven via TUI:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Samos (AMS – SMI)

Als je op vakantie gaat, kun je vliegen vanaf verschillende vliegvelden. Ook vanaf Schiphol vertrekken er vluchten naar dit eiland. Er gaan directe vluchten, waarvan de vliegtijd naar Samos 3 uur en 13 minuten is. De vliegtijd kan iets afwijken door eventuele weersomstandigheden, maar dit komt niet vaak voor.

Vliegtijd Samos
Vliegtijd Samos

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven gaan er geen vluchten naar het eiland. Vanaf Rotterdam kun je vertrekken, echter gaje dan niet vaak rechtstreeks. Dit is enkel in het hoogseizoen het geval. Je hebt één of twee tussenlandingen. De vliegtijd is ongeveer 7 en een half uur met tussenlanding. Zonder tussenlanding ben je ongeveer 3 uur en 20 minuten onderweg. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Samos vliegafstand met Nederland, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 2.400 kilometer. Er wordt Grieks gesproken en je kunt er betalen met de euro. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Wel is er tijdsverschil met Nederland. Het is op er namelijk 1 uur later.

De hoofdstad

De hoofdstad van het eiland is Samos-stad. Ook wel Vathy genoemd. Je kunt hier ontzettend veel doen. Je kunt hier heerlijk wandelen en/of fietsen in de prachtige natuur, maar ook kun je bezienswaardigheden bezoeken of activiteiten ondernemen. Bekijk historische gebouwen, ga naar leuke kerkjes en kapellen, proef de Griekse gerechten in diverse restaurantjes of ontspan in de zon.

Waar ligt Samos?

Ben jij benieuwd hoe het eiland eruit ziet? Op de onderstaande kaart kun je het eiland alvast gaan bekijken.