Vliegtickets-Sal

Sal – Kaapverdië is een erg leuke vakantiebestemming. Er valt ontzettend veel moois te zien en je kunt er ook van alles doen. Als je hebt besloten om op vakantie te gaan naar deze plek, dan kun je met een aantal zaken rekening houden. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Sal – Kaapverdië is, welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald en of er tijdsverschil is met Nederland. Daarnaast is het ook leuk om te weten wat deze plaats een leuke vakantiebestemming maakt. Meer hierover, lees je hieronder.Vertrekken naar SAL via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: SAL AIRPORT (SID)

 

Bekijk de vluchten + vliegtijd op TUI.nl

 

 

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:

Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Sal (AMS – SID)

Je kunt vanaf Schiphol naar Kaapverdië vliegen. Je landt dan op luchthaven Amílcar Cabral Internationaal. De afkorting hiervan is SID. De vliegtijd naar Sal is inclusief tussenlanding gemiddeld 13 uur. Heb je een rechtstreekse vlucht dan duurt de reis korter. Gemiddeld ben je dan 5 uur en 50 minuten in de lucht.

Vliegtijd Sal
Vliegtijd Sal

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Er gaan geen vliegtuigen vanaf Eindhoven naar Kaapverdië. Je kunt vanaf Rotterdam naar Sal vliegen, maar alleen met meerdere tussenlandingen. De vliegtijd met de bestemming Sal – Kaapverdië is gemiddeld 30 uur. Dit komt doordat je minimaal twee tussenlandingen hebt en vaak ook een tijdje daar moet wachten. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen.Wellicht worden er komend hoogseizoen nieuwe vliegschema’s bekend gemaakt en worden de vliegtijden korter vanaf deze vliegvelden.

Sal vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De afstand met Nederland is ongeveer 4.900 kilometer. Het is een erg lange reis, dus je kunt een goed boek meenemen om jezelf te vermaken. Je kunt rekening houden met een andere valuta. Op dit eiland betalen ze met de Kaapverdische Escudo (CVE). Ook is er tijdsverschil met Nederland. In de wintertijd is het er twee uur vroeger, in de zomertijd drie uur. Er wordt vooral Portugees en Creools gesproken.

De hoofdstad

De hoofdstad is Espargos. Je kunt hier naar toe gaan om de Kaapverdische cultuur te proeven. Verder kun je zelf ontzettend veel doen. Zo zijn er uitstekende duikmogelijkheden, zijn er veel watersportactiviteiten te doen, kun je een woestijnsafari en andere excursies bijwonen, ontspannen op de prachtige zandstranden en heerlijke gerechten proeven in diverse restaurantjes. Daarbij is de bevolking op Sal ontzettend vriendelijk.

Waar ligt Sal?

Via de onderstaande kaart kun je alvast een kijkje op het eiland nemen. Ontdek alvast de mooie standen en het leuke centrum.