Dit is een vakantiebestemming die vaak hoog op het verlanglijstje staat. Je kunt er heen voor verschillende historische gebouwen en monumenten, maar ook voor het aangename klimaat, de gezellige terrasjes en nog veel meer. Meer over wat je kunt doen in deze stad, vind je verderop. Als je van plan bent om naar deze stad te gaan, dan kun je rekening houden met een paar dingen. Bedenk vanaf welk vliegveld je vliegt en op welk vliegveld in Italië je landt. Ook is het fijn om te weten wat de vliegtijd naar Rome (Lazio) – Italië is. Daarnaast kun je kijken wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is en of je er met een andere valuta betaald. Meer hierover, lees je hieronder op deze pagina. 

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Rome (AMS – FCO)

Als je naar Rome vliegt vanaf Schiphol, land je op Aeroporto di Roma Fiumicino. De afkorting hiervan is FCO. De vluchten vanaf Schiphol zijn rechtstreeks. De vliegtijd naar Rome – Italië is 2 uur en 20 minuten.

 

Vliegtijd Rome
Vliegtijd Rome

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

De vliegtijd vanaf Eindhoven is 2 uur en 10 minuten. Ook dit is een rechtstreekse vlucht. Ook kun je vanaf Rotterdam vliegen. De vliegtijd naar Rome vanaf Rotterdam is 2 uur en 15 minuten. Je kunt dus zelf een keuze maken vanaf waar je het liefst wilt vliegen. Qua vliegtijd verscheelt het niet veel. Qua totale reistijd vaak wel.

Rome vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De vliegafstand met Nederland is 1.615 kilometer. Er wordt voornamelijk Italiaans gesproken. Je hoeft geen rekening te houden met een andere valuta. Er wordt gewoon met de euro betaald. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland.

De hoofdstad

Dit is de hoofdstad van Italië. Je kunt er veel ondernemen. Zo kun je naar Vaticaanstad, verschillende musea, de Sixtijnse Kapel, het Colosseum, naar de Trevi Fontein, naar verschillende historische gebouwen en monumenten en je kunt de architectuur bekijken. Maar ook kun je er genieten van prachtige natuur, wandel en/of fietstochten, dineren bij verschillende restaurantjes en erg leuk winkelen op de boulevards.

Waar ligt Rome?

Ben je benieuwd waar deze plaats ligt? Op de kaart hieronder zie je de mooiste straatjes en bezienswaardigheden van deze stad. Je kunt ook de afstand bepalen van het vliegveld naar je hotel, maar ook naar de mooie plekjes van de stad en de omgeving.