In de Verenigde Staten heten meerdere steden met dezelfde naam. Op deze pagina gaat het over de stad Rochester in de Amerikaanse staat New York. Je kunt er van alles beleven. Wat er zoal te doen is qua activiteiten en bezienswaardigheden, lees je onderaan de pagina. Voor vertrek kun je kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken, welke valuta er wordt gebruikt en wat het tijdsverschil is met Nederland. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Rochester, NY (AMS-ROC)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Rochester, NY (AMS-ROC) is gemiddeld 11 uur en 17 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Het is goed om hier van te voren rekening mee te houden. Het vliegveld waarop je landt, heet Greater Rochester International Airport. De afkorting is ROC.

Vliegtijd Rochester, NY vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-ROC) / (RTM-ROC)

Je kunt helaas niet vanaf het vliegveld van Eindhoven naar de stad vliegen. Wel is het mogelijk om vanaf Rotterdam vertrekken. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen tijdens de vlucht. De vliegtijd Rotterdam – Rochester, NY (RTM-ROC) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 15 uur en 38 minuten. Als je vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt, heb je de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen. Je kan dus ook het beste vanaf hier vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 6.097 kilometer. Je kunt er rekening mee houden dat er met een andere valuta wordt betaald. Deze valuta heet de Amerikaanse Dollar en is bijvoorbeeld voor vertrek aan te schaffen bij een wisselkoersbureau. Ook krijg je te maken met tijdsverschil. Het is in de stad 6 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Rochester, NY is een stad in de Amerikaanse staat New York. Je kunt er allerlei activiteiten doen. Zo kun je naar The Strong National Museum of Play, Finger Lakes Wine Country, het George Eastman Museum, het Highland Park, de Mount Hope Cemetery, het Seneca Park Zoo, het Geva Theatre Center en Frontier Field.