Rio de Janeiro is een vakantiebestemming voor jong en oud. Het staat bekend om vele bezienswaardigheden, waaronder bijvoorbeeld Christus de Verlosser. Verderop kun je lezen wat er nog meer te bezichtigen is en welke activiteiten je er zoal kunt doen. Als je naar Brazilië gaat, kun je dat het beste goed voorbereid doen. Zo kun je rekening houden met de vliegtijd naar Rio de Janeiro, maar ook met vanaf waar je vliegt en op welk vliegveld je landt. Ook is het handig om te kijken of er met een andere valuta wordt betaald, wat de afstand is met Nederland en of er tijdsverschil is. Meer hierover kun je hieronder lezen.Vertrekken naar RIO DE JANEIRO is mogelijk vanaf:

  • Amsterdam

→ Naar: RIO DE JANEIRO AIRPORT (GIG)

Bereken de RIO DE JANEIRO VLIEGTIJD

 

Of bekijk vliegtickets met de vliegtijd vanaf deze luchthaven:

 


Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Rio de Janeiro (AMS – GIG)

Vanaf Schiphol vertrekken vliegtuigen naar Rio. De vluchten zijn rechtstreeks waarbij de vliegtijd naar Rio de Janeiro – Brazilië 11 uur en 45 minuten is. Je landt op Aeroporte Internacional do Rio de Janeiro – Galeão. De afkorting van het vliegveld is GIG. Het is een lange vlucht, dus neem bijvoorbeeld een leuk boek of een klein spelletje mee voor onderweg. Wil je optimaal ontspannen tijdens de vlucht? Boek dan een upgrade naar bijvoorbeeld comfort class of Business class.

Vliegtijd Rio de Janeiro
Vliegtijd Rio de Janeiro

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vluchten naar Brazilië. Je kunt vanaf Rotterdam vliegen, maar de vluchten zijn niet direct. Ze zijn te boeken met minimaal één tussenlanding. De vliegtijd naar Rio de Janeiro inclusief tussenlanding, is gemiddeld 18 uur. Je kunt het beste vanaf Schiphol vliegen als je een vlucht wilt met de kortste vliegtijd.

Rio de Janeiro vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De vliegafstand met Nederland is 9.559 kilometer. Je kunt rekening houden met tijdsverschil. Het is in er 4 uur vroeger dan in Nederland. Ook wordt er met een andere valuta betaald, namelijk de Real. Deze kun je vooraf aanschaffen. Er wordt voornamelijk Spaans en Portugees gesproken.

De hoofdstad

Rio de Janeiro was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië, maar nu is het één van de grootste en meest bezochte steden van Brazilië. Je kunt er verschillende dag tours volgen, waarbij je de stad leert kennen. Zo kun je Christus de Verlosser bezichtigen, naar Santa Teresa waar je veel koloniale architectuur vindt, naar het regenwoud genaamd Tijuca en naar de suikerbroodberg. Ook kun je een bezoek brengen aan het voetbal, de witte stranden genaamd Copacabana & Ipanema en je kunt heerlijke gerechten proeven in diverse restaurantjes.

Waar ligt Rio de Janeiro?

Bekijk op de onderstaande kaart de ligging van deze prachtige stad. Je kunt doormiddel van Google Streetview of de satelliet beelden alvast een kijkje nemen in de stad. Je kunt zo de afstand berekenen vanaf het vliegveld naar je hotel, maar ook naar bezienswaardigheden.