Richards Bay is een stad in Zuid-Afrika. Je kunt er veel activiteiten doen. Wat er zoal te doen is in de stad, lees je onderaan de pagina. Voordat je op vakantie gaat, is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Kijk vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Richards Bay in Zuid Afika (KwaZulu-Natal) is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast kun je ook kijken naar welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Richards Bay (AMS-RCB)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Richards Bay (AMS-RCB) is gemiddeld 23 uur en 10 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Het is een erg lange vlucht, dus neem iets leuks mee zodat je jezelf tijdens de vlucht kunt vermaken. Het vliegveld waarop je landt, heet Richards Bay Airport. De afkorting van het vliegveld is RCB.

Vliegtijd Richards Bay vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-RCB) / (RTM-RCB)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf beide vliegvelden naar de stad te vliegen. Je kunt vanaf Rotterdam vertrekken, maar niet vanaf Eindhoven. Als je vanaf Rotterdam vliegt, krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Richards Bay (RTM-RCB) is gemiddeld 43 uur en 15 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken voor de minste tussenlandingen en de kortste vliegtijd.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 9.673 kilometer. Het is goed om te weten dat het in de stad 2 uur later is dan in Nederland. Hier kun je rekening mee houden. Waar je ook rekening mee kunt houden, is dat er betaald wordt met een andere valuta. Deze valuta heet de Zuid-Afrikaanse Rand. Je kunt de valuta aanschaffen voor vertrek. In de stad wordt voornamelijk Engels en Afrikaans gesproken.

De hoofdstad

Richards Bay is een stad in KwaZulu-Natal. Je kunt er van alles doen. Je kunt naar Outdoor Africa, de Boardwalk Mall, Pelican Island, Alkantstrand Beach, de Lido Disco, Bohemian Beach Bums, Port Sail Charters en de Universaty of Zululand. Het is erg leuk om de cultuur te leren kennen.