Vluchten naar Rhodos met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Rhodos

Voor Griekse historie, mooie stranden, leuke bezienswaardigheden en een sfeervolle hoofdstad, kun je op vakantie gaan naar Rhodos. Het is een veelzijdig eiland in de Middellandse Zee. Wat je er allemaal kunt doen, lees je verderop. Als je op vakantie gaat is het verstandig om van te voren een aantal zaken door te nemen. Zo kun je kijken vanaf welk vliegveld je vliegt, wat de vliegtijd naar Rhodos, met welke valuta er wordt betaald en of er tijdsverschil is met Nederland.

Vertrekken naar RHODOS via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: RHODOS AIRPORT (RHO)

De vliegtijd verschilt per luchthaven. Bekijk vliegtickets vanaf deze luchthavens via TUI:

  

Rhodos vliegafstand, tijdsverschil en valuta

Rhodos ligt ongeveer 2.400 kilometer van Nederland af. Tijdens het verblijf kun je gewoon met de euro betalen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een eventuele andere valuta. Wat wel fijn is om te weten, is dat heter 1 uur later is dan in Nederland. Op het eiland wordt Grieks gesproken. Met een zakboekje kun je wat vertalen indien er in een winkel geen Engels wordt gesproken.

 

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Rhodos (AMS – RHO)

Je kunt het beste vliegen naar Rhodos vanaf Schiphol. Vanaf Schiphol gaan de meeste, rechtstreekse vluchten. De vliegtijd naar Rhodos is ongeveer 3 en een half uur. Als je kiest voor een vlucht met tussenstop, is de vliegtijd gemiddeld 6 uur. Als je niet rechtstreeks vliegt, is het fijn om iets mee te nemen waar je jezelf mee kunt vermaken.

 

Vliegtijd Rhodos
Vliegtijd Rhodos

Vliegtijd vanaf Eindhoven en  Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven kun je vertrekken. Dit zijn vaak in het laagseizoen geen rechtstreekse vluchten. De vliegtijd kan dan oplopen tot 10 uur met een of meerdere tussenlandingen. Je kunt dan het beste vliegen vanaf Schiphol als je geen lange reistijd en/of tussenlandingen wilt. In het hoogseizoen kun je rechtstreeks vliegen naar het eiland. De vliegtijd is dan ongeveer gelijk aan die van Schiphol. Vanaf Rotterdam gaan (vooralsnog) geen vluchten naar dit eiland in Griekenland.

De hoofdstad

De hoofdstad is Rhodos-stad. Je kunt hier ontzettend veel doen. Je kunt lekker ontspannen op een terras, historische gebouwen bekijken, wandelen, bezienswaardigheden bezoeken en winkelen. Ook kun je er veel ondernemen. Naast het leren kennen van de cultuur, de Griekse maaltijden en het winkelen, kun je natuurlijk ook rustig zonnen op de mooie stranden. Ook kun je deelnemen aan verschillende watersportactiviteiten.

Waar ligt Rhodos?

Op de onderstaande kaart kun je de ligging van het eiland bekijken. Je kunt er ook alvast leuke stranden ontdekken of een route uitstippelen om het eiland te gaan bekijken.