Als je op vakantie gaat, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Kijk van te voren vanaf waar je vliegt, wat de vliegafstand is, wat de vliegtijd naar Reggio Calabria in Italië (Calibrië) is en waar je landt. Ook is het goed om te weten met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke taal er wordt gesproken en welke activiteiten er zoal te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Reggio Calabria (AMS-REG)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Reggio Calabria (AMS-REG) is gemiddeld 4 uur en 50 minuten. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Het is goed om dit van te voren al te weten. Het vliegveld van de stad heet Reggio Calabria Airport. De afkorting is REG. Na het kijken van een gemiddelde film zal de piloot alweer gaan omroepen dat de landing gaat beginnen. Voordat je het weet ben je in dit mooie Italiaanse gebied en kan de vakantie, bezoek of werkafspraak beginnen.

Vliegtijd Reggio Calabria vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-REG) / (RTM-REG)

Je kunt niet vanaf het vliegveld van Eindhoven naar de stad vliegen. Wel kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Reggio Calabria (RTM-REG) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 7 uur. Als je vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt, heb je de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.802 kilometer. Tijdens het verblijf kun je betalen met de Euro. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. In de stad wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Reggio Calabria is de grootste stad van de Italiaanse regio Calabrië. Je kunt er naar Lungomare Falcomata, Castello Aragonese, da Cesare Gelateria, de Rabarama Sculptures, Arena dello Stretto, Chiesa Degli Ottimati, Parco Ecolandia en Corso Garibaldi. Ook zijn er restaurantjes waar je heerlijke, Italiaanse gerechten kunt proeven.