Vliegtijd Puerto Plata

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Puerto Plata is een bekende badplaats en het ligt aan de noordkust van de Dominicaanse republiek. Je kunt hier heerlijk bijkomen op het strand, maar ook de mooie natuur ontdekken, duiken, watersporten uitoefenen en nog veel meer. Je kunt zelf bepalen of je gaat ontspannen of juist actief bent. Als je hier naartoe gaat, is het handig om een aantal zaken door te nemen. Zo kun je vast kijken wat de vliegtijd naar Puerto Plata is. Maar ook welke taal er wordt gesproken, wat het tijdsverschil is met Nederland en met welke valuta er wordt betaald.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Puerto Plata (AMS – POP)

De vliegtijd naar Puerto Plata (vliegveld: La Union Airport of Gregorio Luperon International Airport) vanaf Schiphol is ongeveer 8 uur en 55 minuten. De vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam is niet vast te leggen. Dit komt doordat er geen vluchten vanaf daar naar dit gebied vertrekken. Wel kun je vliegen vanaf Düsseldorf. Vanaf daar is de vliegtijd ongeveer 9 uur en 40 minuten. Bekijk altijd de meest actuele vliegtijd op de website van een reisaanbieder zoals Tui. Het kan zijn dat er op gekozen wordt om een andere vliegroute te gebruiken waardoor de vliegtijd korter of langer kan worden.

 

Vliegtijd Puerto Plata
Vliegtijd Puerto Plata

Puerto Plata vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

De vliegafstand naar Puerto Plata is ongeveer 7.300 kilometer. Het is dus een lange reis waar je rekening mee moet houden. Lees een boek, luister muziek of ga een leuke film kijken.  Tijdens de wintertijd is het er 5 uur vroeger. Tijdens de zomertijd is het er 6 uur vroeger dan in Nederland. Ook kun je er rekening mee houden dat ze niet met de euro betalen maar met de Dominicaanse Peso. Het is verstandig om in Nederland alvast geld om te wisselen. Dit scheelt je daar tijd en ook geld. De koers is daar minder gunstig dan wanneer je hier al geld omwisselt.

De hoofdstad

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Maar ga je naar Puerto Plata, dan is het misschien leuk om hier alvast wat over te weten. Hier kun je ontzettend veel doen. Denk aan ontspannen op de witte stranden met mooie palmbomen, maar ook aan duiken, jeepsafari’s, cultuurtours en heerlijke hapjes en drankjes nuttigen bij de vele bars en restaurants.

Waar ligt Puerto Plata?

Hieronder kun je de Google kaart bekijken van de plaats op het eiland. Je kunt alvast virtueel het eiland bekijken en leuke plaatjes of stranden noteren om te bezoeken.