Als je hebt besloten om op vakantie te gaan naar Portugal, kun je rekening houden met een aantal dingen. Voorbeelden daarvan zijn de vliegtijd naar Porto Santo, wat de vliegafstand is met Nederland, of er tijdsverschil is en of je er met de euro betaald. Daarnaast is het leuk om wat meer te weten over de hoofdstad en verschillende dingen die je er kunt doen. Hierover vind je hieronder meer.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Porto Santo (AMS – PXO)

Vanaf Schiphol kun je naar Porto Santo vliegen, maar helaas kan dit buiten het hoogseizoen vaak niet rechtstreeks. De vliegtijd naar Porto Santo inclusief tussenlanding(en) is gemiddeld 5 uur en 45 minuten. Vlieg je in het hoogseizoen dan heb je vaak een rechtstreekse vlucht. De vliegtijd is dan een stuk korter en duurt gemiddeld 3 uur en 20 minuten.

Vliegtijd Porto Santo
Vliegtijd Porto Santo

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven gaan er geen vluchten naar Porto Santo. Vanaf Rotterdam gaan vluchten met een tussenlanding. Hierdoor ben je gemiddeld 5 uur onderweg. In het komende hoogseizoen gaan er vermoedelijk directe vluchten waardoor je binnen 3 en een half uur in Portugal kunt zijn.

Porto Santo vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is 2.754 kilometer. Er wordt met de euro betaald, dus rekening houden met een andere valuta is niet nodig. Waar je wel rekening mee kunt houden, is dat het 1 uur vroeger is dan in Nederland. Er wordt voornamelijk Portugees gesproken.

De hoofdstad

De hoofdstad van de streek is Funchal. Het is een regio op het Portugese eiland Madeira. In Funchal is ontzettend veel te doen. Je kunt er genieten van het heerlijke, tropische klimaat, kindvriendelijke en mooie stranden, je kunt er goed duiken, boot- wandel- fietstochten maken en genieten van de mooie architectuur. Ook kun je historische gebouwen bekijken en heerlijke gerechten proeven in verschillende restaurants.

Waar ligt Porto Santo?

Wil jij op de kaart zien waar dit eiland ligt? Je kunt de Google kaart gebruiken om de exacte ligging te bekijken maar ook om alvast het eiland te ontdekken met Google Streetview.