Een vakantie is erg leuk. Je kunt je er lang op verheugen. Maar er komen wel een aantal dingen kijken bij een vakantie. Allereerst is het goed om te weten vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Port Elizabeth in Zuid Afrika is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Daarnaast kun je kijken met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke taal er wordt gesproken en welke activiteiten er zoal te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Port Elizabeth (AMS-PLZ)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Port Elizabeth (AMS-PLZ) is gemiddeld 20 uur en 45 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het is een lange vliegtijd, dus hier kun je rekening mee houden. Het vliegveld waarop je landt, heet Port Elizabeth Airport. De afkorting is PLZ.

Vliegtijd Port Elizabeth vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-PLZ) /  (RTM-PLZ)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vliegen. Je krijgt wel vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Port Elizabeth (EIN-PLZ) is gemiddeld 38 uur en 45 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Port Elizabeth (RTM-PLZ) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 28 uur en 15 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 10.169 kilometer. In de stad kun je betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook is er tijdsverschil met Nederland. Het is in de stad 1 uur later dan in Nederland. Er wordt Engels en Afrikaans gesproken.

De hoofdstad

Het is een stad in Saint Vincent en de Grenadines. Je kunt er van alles doen. Zo kun je naar Shamwari Game Reserve, het Kragga Kamma Game Park, The Boardwalk Casino, Cape Recife Nature Reserve, The Donkin Reserve en de Stadens Nature Reserve. Ook kun je een safaritocht maken in de stad.