Als je hebt besloten om naar Italië op vakantie te gaan, kun je rekening houden met een aantal zaken. Voorbeelden hiervan zijn: vanaf waar vlieg je, wat is de vliegtijd naar Pisa, welke taal wordt er gesproken, wat is de afstand met Nederland en met welke valuta wordt er betaald. Daarnaast kun je ook vooraf bekijken of er tijdsverschil is met Nederland en wat er nu eigenlijk te doen is in de bekende plaats met de scheve toren. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Pisa (AMS – PSA)

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks vliegen naar het vliegveld Galileo Galilei. De vliegtijd naar Pisa is maar 1 uur en 30 minuten, dus je bent er zo. Mocht je toch iets te doen willen hebben in het vliegtuig of tijdens het wachten, dan kun je bijvoorbeeld een goed boek meenemen. Meestal vlieg je met een kleiner vliegtuig dan wanneer je een bestemming iets verderop hebt gekozen. Echter gaan deze bijna even snel door de lucht waardoor de vliegduur er niet onder lijdt.

Vliegtijd Pisa
Vliegtijd Pisa

Vliegen vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven gaan er directe vluchten. De vliegtijd ongeveer 1 uur en 50 minuten. Het is dus iets langer vliegen dan vanaf Schiphol. Mocht je dichter bij Eindhoven wonen, is het natuurlijk fijn om vanaf daar te vliegen. Je kunt vanaf Rotterdam naar Pisa vliegen, maar dan heb je in het laagseizoen vaak een tussenlanding. De vliegtijd naar Pisa is dan dus een stuk langer. Gemiddeld ben je zo’n 7 uur onderweg. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol of Eindhoven vliegen.

Pisa vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand met Nederland is ongeveer 1.050 kilometer. Het is te doen met de auto, maar met het vliegtuig is uiteraard een stuk sneller en gemakkelijker. Er is geen tijdsverschil met Nederland en er wordt ook gewoon met de euro betaald. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta.

De hoofdstad

Er is ontzettend veel te doen in Pisa. Hier staat de welbekende Toren van Pisa. Als je een bezoek brengt aan deze plaats dan is het leuk om langs de scheve toren te gaan. Verder kun je er heerlijk winkelen, wandelen, cultuur snuiven, Italiaanse gerechten proeven en historische gebouwen bezichtigen. Daarnaast kun je verschillende tours doen en zelf activiteiten ondernemen.

Waar ligt Pisa?

De ligging van de plaats kun je hieronder op de kaart bekijken. Ben je benieuwd waar de bekende scheve toren staat? Gebruik de satelliet beelden en stippel alvast de route uit vanaf je hotel naar deze plek.