Het is erg leuk om op vakantie te gaan. Wel komen hier een aantal dingen bij kijken. Zo kun je kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Pescara in Italië is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het ook goed om te weten met welke valuta er in de stad wordt betaald, wat het tijdsverschil met Nederland is, welke taal er wordt gesproken en wat er allemaal in de stad te doen is. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Pescara (AMS-PSR)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Pescara (AMS-PSR) is gemiddeld 5 uur en 40 minuten. Het is goed om te weten dat je tijdens de vlucht vanaf Amsterdam Schiphol één tussenlanding maakt. Het vliegveld van de stad heet Abruzzo Airport, waarvan de afkorting PSR is.

Vliegtijd Pescara vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-PSR) / (RTM-PSR)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven en Rotterdam te vertrekken. Wel krijg je dan vanaf beide vliegvelden te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Pescara (EIN-PSR) is gemiddeld 16 uur en 30 minuten inclusief tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Pescara (RTM-PSR) is inclusief tussenlandingen gemiddeld 26 uur en 40 minuten. Je kunt het beste vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1346 kilometer. Het is fijn om te weten dat er met de euro wordt betaald. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere valuta. Ook is er geen tijdsverschil met Nederland. In de stad wordt Italiaans gesproken.

De hoofdstad

Pescara is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Je kunt er naar Ponte del Mare, Museo Casa Natale Di Gabriele d’Annunzio, Lungomare Giacomo Matteotti, Stadio Adriatico, Vecchia en Corso Umberto I. Je kunt er ook erg gezellig winkelen en er zijn diverse restaurantjes waar je heerlijke gerechten kunt proeven.