Je kunt er een hele tijd naar uitkijken: een welverdiende vakantie. Wel is het fijn als de reis en de vakantie zelf goed verlopen. Onaangename verassingen kun je voorkomen door rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Allereerst is het goed om te kijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Pau in Frankrijk is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het goed om te weten of er tijdsverschil is met Nederland, of er met een andere valuta wordt betaald en welke taal er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Pau (AMS-PUF)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Pau (AMS-PUF) is gemiddeld 5 uur en 10 minuten. Tijdens de vlucht vanaf Amsterdam Schiphol krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het vliegveld waarop je landt, heet Pau Pyrénées Airport. De afkorting is PUF.

Vliegtijd Pau vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-PUF) / (RTM-PUF)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Eindhoven te vertrekken. Wel kun je vertrekken vanaf Rotterdam. Het is dan wel het geval, dat je te maken krijgt met twee tussenlandingen tijdens de vlucht. De vliegtijd Rotterdam – Pau (RTM-PUF) is gemiddeld 31 uur en 40 minuten inclusief tussenlandingen. Je kunt het beste vliegen vanaf Amsterdam Schiphol voor de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 1.064 kilometer. Het is erg fijn om te weten, dat je geen rekening hoeft te houden met tijdsverschil. Het is in de regio even laat als in Nederland. Ook wordt er gewoon met de Euro betaald. In de stad wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van de Béarn. Je kunt er naar Boulevard des Pyrénees, Funiculaire, Château, Circuit Arnos, Hippodrome, Musee des beaux Arts en naar Cueillete de L’Aragnon. In de stad zelf kun je gezellig winkelen en er zijn diverse restaurants waar je heerlijk kunt dineren.