Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Het is een erg leuke bestemming om naar toe te gaan met familie, vrienden en al helemaal met je geliefde. Als je naar Frankrijk gaat, kun je rekening houden met een paar zaken. Het is namelijk altijd fijn om goed voorbereid weg te gaan. Je kunt vooraf bekijken vanaf waar je het beste kunt vliegen, wat de vliegtijd naar Parijs – Frankrijk nou precies is en op welk vliegveld je landt. Daarnaast is het fijn om te weten wat je er allemaal kunt doen, of er tijdsverschil is met Nederland en met welke valuta er wordt betaald. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Parijs (AMS – CDG/ ORY)

Als je rechtstreeks wilt vliegen, kan dat vanaf Amsterdam Schiphol. Je komt dan aan op Aéroport de Paris-Charles de Gaulle (CDG) of Aéroport de Paris-Orly (ORY). Er zijn meerdere luchthavens in Parijs en omstreken, maar op deze twee landt je het vaakst vanaf Nederland. De vliegtijd naar Parijs – Frankrijk is vanaf Schiphol 1 uur en 25 minuten.

Vliegtijd Parijs
Vliegtijd Parijs

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Ook vanaf Eindhoven vertrekken er vliegtuigen richting de liefdesstad van Frankrijk. Dit kan alleen niet zonder tussenlanding. De vliegtijd naar Parijs – Frankrijk inclusief tussenlanding is gemiddeld 5 uur. Als je het liefst vanaf Rotterdam vliegt, is dat mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat deze vluchten niet rechtstreeks zijn. De vliegtijd is gemiddeld 5 uur en 10 minuten inclusief tussenlanding.

Parijs vliegafstand met Nederland, valuta en tijdsverschil

De afstand met Nederland is 398 kilometer. Er is geen tijdsverschil en ook hoef je geen rekening te houden met een andere valuta. Je kunt gewoon met de euro betalen en er wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is zelf de hoofdstad van Frankrijk. Voor jong en oud is er ontzettend veel te doen. Je kunt erg goed winkelen aan de Champs-Élysées, de Eiffeltoren beklimmen, naar het Sacre Coeur of naar de Moulin Rouge. Verder kun je een kijkje nemen bij het Louvre wat erg bekend staat om het kunstwerk “Mona Lisa”, naar de Catacomben, naar het Paleis van Versaille voor interessante historie en je kunt verschillende tours en excursies volgen. Ook is er prachtige natuur waar je kunt wandelen en fietsen en kun je een bezoek brengen aan Disneyland Parijs.

Waar ligt Parijs?

Hieronder op de kaart kun je de stad zien liggen. Je kunt zo bijvoorbeeld kijken waar de vliegvelden zijn en wat de afstand is vanaf het vliegveld naar het hotel of bezienswaardigheden in de stad.