Vluchten naar Paramaribo met alle reisinformatie via tui.nl:

Vliegtickets-Paramaribo

Of je nu wilt zwemmen met dolfijnen, historische monumenten wilt zien of wilt genieten van de natuur, in Suriname vind je het allemaal. Verderop kun je lezen wat er allemaal in het mooie Paramaribo te doen is. Als je naar deze plek gaat, kun je rekening houden met een aantal dingen. Het is natuurlijk altijd fijn als je goed voorbereid op vakantie gaat. Zo kun je dus kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Paramaribo – Suriname is en waar je landt. Ook is het handig om te weten wat de afstand is met Nederland, of er tijdsverschil is en met welke valuta er wordt betaald. Alles hierover, vind je hieronder.


Vertrekken naar PARAMARIBO via TUI is mogelijk vanaf:

→ Naar: PARAMARIBO AIRPORT (PBM)

 

Bekijk de vluchten + vliegtijd op TUI.nl

  

Vliegtickets vergelijken op prijs en vliegtijden:
Vliegtickets vergelijken

Vliegtijd Amsterdam Schiphol naar Paramaribo (AMS – PBM)

Als je vanaf Schiphol naar Paramaribo vliegt, vlieg je richting het Johan Adolf Pengel Intem vliegveld. De afkorting hiervan is PBM. De vluchten vanaf Schiphol gaan rechtstreeks. De vliegtijd naar Paramaribo is 10 uur en 30 minuten. Het is een lange vlucht, dus het niet verkeerd om iets leuks mee te nemen om jezelf mee te kunnen vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een goed boek. Onderweg een film kijken kan ook.

 

Vliegtijd Paramaribo
Vliegtijd Paramaribo

Vliegtijd vanaf Eindhoven en Rotterdam

Vanaf Eindhoven vertrekken er geen vliegtuigen naar het Johan Adolf Pengel Intem vliegveld. Je kunt vliegen vanaf Rotterdam, maar alleen inclusief drie tussenlandingen. Dit maakt dus wel dat de reis een stuk langer wordt. Gemiddeld is de vliegtijd vanaf Rotterdam naar Paramaribo inclusief drie tussenlandingen 36 uur. Je kunt dus het beste vanaf Schiphol vliegen, voor een reistijd die 3 keer zo kort is.

Paramaribo vliegafstand, valuta en tijdsverschil

De afstand met Nederland is 7.492 kilometer. Het is handig om rekening te houden met tijdsverschil. In de wintertijd is het 4 uur vroegerdan in Nederland en in de zomertijd is het 5 uur vroeger. Ook wordt er betaald met een andere valuta, namelijk de Surinaamse Dollar. Deze kun je voor vertrek aanschaffen. Er worden meerdere talen gesproken. De meest gesproken talen, zijn Surnami, Surinaams en Javaans.

De hoofdstad

Paramaribo zelf is de hoofdstad van Suriname. Je kunt er naar historische gebouwen en monumenten zoals het onafhankelijkheidsplein en de Jodensavanne, naar verschillende musea, genieten bij de Commezwijne Rivier, een dagje uit naar de dierentuin, zwemmen met dolfijnen maar ook nog andere dingen. Zo kun je wandelen in de prachtige Palmentuin en verschillende tours door de stad volgen.

Waar ligt Paramaribo?

Op de kaart hieronder kun je precies zien waar de plaats in Suriname ligt. Ook kun je leuke stranden of andere bezienswaardigheden ontdekken.