Paphos op Cyprus is een erg leuke vakantiebestemming. Het ligt aan de zuidwestkust van het Grieks/Turkse eiland. Het noorden is Turks, het zuiden is Grieks. Er worden dus ook twee talen gesproken en met meerdere valuta betaald. Welke dat zijn, lees je verderop. Ook is het belangrijk om met andere zaken rekening te houden. Wat is bijvoorbeeld de vliegtijd naar Paphos? Is er tijdsverschil met Nederland en wat valt er allemaal te doen op het eiland? Hieronder lees je er meer over.

Vliegtijd vanaf Schiphol naar Paphos (AMS – PFO)

Je kunt vliegen vanaf Schiphol Amsterdam naar Paphos – Cyprus. De vliegtijd naar Paphos is ongeveer 9 uur met een tussenstop en 4 uur en 10 minuten wanneer je een rechtstreekse vlucht hebt. In het hoogseizoen gaan er veel rechtstreekse vluchten. Daar buiten kan de vlucht worden gecombineerd met een tussenlanding. Op de site van de reisaanbieder zoals Tui.nl kun je precies zien wat voor soort vlucht je hebt. Je kunt eventueel ook een rechtstreekse losse vlucht boeken. Regelmatig zijn deze in de aanbieding waardoor je voor weinig geld naar de zon kunt vliegen.

Vliegtijd Paphos
Vliegtijd Paphos

Vliegtijd vanaf Rotterdam naar Paphos

Ook kun je vanaf Rotterdam vertrekken. De vliegtijd van Rotterdam naar Paphos is ook ongeveer 4 uur. Deze vliegroute is iets korter dan een vertrek vanaf Schiphol. Je merkt hier in de praktijk echter weinig van omdat door verschillende omstandigheden de vluchten iets korter of langer kunnen duren. Indien je in de buurt van het vliegveld van Rotterdam woont, heb je wel een kortere reistijd. Een kleinschaliger vliegveld heeft voordelen maar ook nadelen. Voor wie niet uitgebreid wil winkelen maar wel dichtbij wilt parkeren en geen lange tocht naar een gate wilt maken, is dit een prima vliegveld. Binnen 4 uur kun je al op dit heerlijk eiland zijn. Daardoor is het ook prima geschikt voor een lang weekendje genieten.

Paphos vliegafstand, tijdsverschil en valuta.

Paphos is een kustplaats op het Turkse en Griekse eiland Cyprus. De afstand met Nederland is ongeveer 3.000 kilometer. Doordat het een Grieks en Turks eiland is, kun je betalen met twee valuta. In het noorden bevindt zich het Turkse deel. Hier betaal je dus ook met de Turkse Lira. In het zuiden van Cyprus bevindt zich het Griekse deel. Hier betaal je wel met de euro. Je kunt dus voor de zekerheid wel wat Turkse Lira meenemen. Je weet namelijk maar nooit waar je je geld gaat uitgeven op Cyprus. In Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland.

De kustplaats

De kustplaats Paphos op Cyprus kent mooie zandstranden, indrukwekkende bezienswaardigheden, een aangenaam klimaat en veel excursiemogelijkheden. Je kunt vele oudheden bezichtigen, ontspannen op het strand of meedoen met verschillende watersportactiviteiten. Naast het ontspannen en ondernemen van activiteiten kun je er ook goed uitgaan. Er zijn verschillende uitgaansgelegenheden, bars en restaurantjes te vinden in de straatjes van het centrum en langs de boulevard.

Waar ligt Paphos?

Op de onderstaande Google kaart kun je de ligging van het eiland bekijken. Dit is erg handig wanneer je alvast een strandje wilt bekijken.