Als je op vakantie gaat, is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Zo kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Je kunt van te voren kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Oklahoma in Amerika is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het goed om te weten welke taal er wordt gesproken in de stad waar je naar toe gaat, wat het tijdsverschil met Nederland is, met welke valuta er wordt betaald en wat voor activiteiten er te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Oklahoma (AMS-OKC)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Oklahoma (AMS-OKC) is gemiddeld 13 uur en 37 minuten. Tijdens de vlucht krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Het is goed om je daar op voor te bereiden. Het vliegveld van de stad heet Will Rogers World Airport, waarvan de afkorting OKC is.

Vliegtijd Oklahoma vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-OKC) /(RTM-OKC)

Het is helaas niet mogelijk om vanaf Eindhoven te vertrekken. Wel kun je vliegen vanaf Rotterdam. Je krijgt dan te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Rotterdam – Oklahoma (RTM-OKC) is gemiddeld 17 uur en 45 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je hebt de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen als je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 7.768 kilometer. In de stad kun je betalen met de Amerikaanse Dollar. Deze valuta is aan te schaffen voor vertrek bij een wisselkoersbureau. Ook is het goed om te weten dat je te maken krijgt met tijdsverschil. In de regio is het 7 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Engels gesproken.

De hoofdstad

Oklahoma is de hoofdstad van de gelijknamige Amerikaanse staat. Er is van alles te doen in de stad. Je kunt naar het National Cowboy & Western Heritage Museum, het Museum of Osteology, de City Zoo, het City Museum of Art, de Chesapeake Energie Arena, het Bricktown Ballpark en de Myriad Botanical Gardens.