Vliegtijd Noumea

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Noumea is een bestemming waar je misschien niet zo snel op komt, maar wat wel erg leuk is om te bezoeken. Je kunt van te voren rekening houden met een aantal zaken als je op vakantie gaat. Het is goed om te weten vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd naar Noumea in Nieuw Caledonië is, wat de vliegafstand is en op welk vliegveld je landt. Ook is het goed om te weten wat er zoal in de stad te doen is, zodat je een planning kunt maken. Andere belangrijke zaken, zijn: de valuta, het tijdsverschil met Nederland en de taal die er wordt gesproken. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Noumea (AMS-NOU)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Noumea (AMS-NOU) is gemiddeld 22 uur en 20 minuten. Tijdens de vlucht vanaf Amsterdam Schiphol krijg je te maken met minimaal één tussenlanding. Hier kun je rekening mee houden. Het vliegveld van de stad heet La Tontouta, waarvan de afkorting NOU is.

Vliegtijd Noumea vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-NOU) / (RTM-NOU)

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven naar de stad te vliegen. Helaas vertrekken er geen vliegtuigen naar deze stad vanaf Rotterdam. Als je vanaf Eindhoven vliegt, krijg je te maken met minimaal twee tussenlandingen. De vliegtijd Eindhoven – Noumea (EIN-NOU) is gemiddeld 30 uur en 35 minuten inclusief twee tussenlandingen. Je kunt het beste vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de kortste vliegtijd en de minste tussenlandingen.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand is 16.260 kilometer. Het is een behoorlijk eindje, dus je kunt er rekening mee houden dat je wel eventjes onderweg bent. De valuta in de stad heet de CFP-Frank. Je kunt deze valuta aanschaffen voor vertrek bij bijvoorbeeld een wisselkoersbureau. In de stad is het 10 uur later dan in Nederland en er wordt Frans gesproken.

De hoofdstad

Het is de hoofdstad van Nieuw Caledonië. Je kunt in de stad van alles ondernemen. Zo kun je naar het Amedee Lighthouse Island, het Aquarium des Lagons Nouvelle Caledonië, het Ile Aux Canards Island, het Tjibaou Cultural Center, Les Boucles de Tina, Ilot Maitre en Anse Vata Beach. Je kunt er ontspannen, maar ook erg veel ondernemen.