Vliegtijd Nouakchott

Hoe lang is het vliegen?

  • Hoe lang is het vliegen?

  • Vliegtijd, vliegduur en vliegafstand

Bereken eenvoudig hoe lang het vliegen is naar je bestemming!

Een vakantie is erg leuk, je kunt er erg lang naar uitkijken. Wel is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. Je kunt kijken vanaf waar je vliegt, wat de vliegtijd is, wat de vliegafstand is en waar je landt. Als je hier rekening mee houdt, kom je niet snel voor onaangename verassingen te staan. Ook is het erg fijn om te weten welke taal er wordt gesproken, met welke valuta er wordt betaald, wat het tijdsverschil met Nederland is en wat voor activiteiten er te doen zijn. Meer hierover, lees je hieronder.

Vliegtijd Amsterdam Schiphol – Nouakchott (AMS-NKC)

De vliegtijd Amsterdam Schiphol – Nouakchott (AMs-NKC) is gemiddeld 8 uur. Je krijgt tijdens de vlucht te maken met minimaal één tussenlanding. Je kunt hier rekening mee houden. Het is een redelijk lange vlucht, dus neem bijvoorbeeld een goed boek mee. Zo kun je jezelf vermaken tijdens de vlucht. Het vliegveld van de stad heet Nouakchott International Airport. De afkorting is NKC.

Vliegtijd Nouakchott vanaf Eindhoven en Rotterdam (EIN-NKC) / (RTM-NKC)

Helaas is het niet mogelijk om vanaf Eindhoven of vanaf Rotterdam te vertrekken. Je zult dus moeten vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Vliegafstand, tijdsverschil en valuta

De vliegafstand naar Nouakchott is 4216 kilometer. Als je in de stad bent, kun je betalen met de Mauritaanse Ouguiya. Deze valuta is aan te schaffen bij een wisselkoersbureau of op Amsterdam Schiphol zelf. Het is goed om te weten, dat er tijdsverschil is met Nederland. Het is in de regio namelijk 1 uur vroeger dan in Nederland. Er wordt Arabisch gesproken.

De hoofdstad

Nouakchott is de hoofdstad van Mauritanië. Je kunt er van alles doen. Je kunt naar Port de Pêche, Plage, de Saudi Mosque, Galerie Zeinart, Marche aux Khaimax, Stade Olympique, de Al Khaima Mall en Marche Capitale. In verschillende restaurantjes kun je heerlijke plaatselijke gerechten proeven en er zijn straten waar je heerlijk kunt winkelen.